A legvonzóbb munkahelyek

2016. április 7. Egyéb | Autóipar

Idén április 6-án osztották ki harmadik alkalommal Magyarországon a legvonzóbb munkáltatóknak járó Randstad Award díjat: az előző két évhez hasonlóan ismét az autóipar adta a legvonzóbb vállalatokat.

A Randstad, a hazai munkaerő-közvetítő és -kölcsönző piac egyik meghatározó szereplője közleményében kiemelte: a világ legnagyobb munkáltatói márkakutatásának magyar eredményei szerint a legnagyobb foglalkoztatók között az Audi Hungaria és a Mercedes továbbra is a két legvonzóbb munkáltató, bár az élen változott a sorrend: idén az Audi Hungaria bizonyult a legnépszerűbbnek. A magyar munkavállalók több mint 63 százaléka szeretne az Audi Hungariánál dolgozni, míg a Mercedesnél 61 százalékuk helyezkedne el szívesen.
A Randstad Award harmadik helyezését, a „legvonzóbb tisztán magyar tulajdonú cég” elismerést kiérdemlő Szerencsejáték Zrt. szerezte meg. Emellett saját szektorában kiemelkedő eredményéért különdíjat kapott az OTP, a Mol, a Richter Gedeon, a LEGO, a DM és a Nestlé is. Továbbá a tavalyi évhez hasonlóan ismét a Tesco nyerte el a "legismertebb munkáltató" címet. A Randsad kitért arra is, hogy bár a munkáltatók között két autóipari cég végzett az élen, iparági szinten már a szolgáltató szektor megítélése a legjobb.