A Bosch Rexroth pneumatika üzletágát a Triton veszi át

2013. szeptember 16. Egyéb | Egyéb szektorok

A Bosch Rexroth egész világon jelen lévő pneumatika üzletágát (Rexroth Pneumatika) a Triton német-skandináv részvénytársaság részére tervezi értékesíteni – áll a cég szeptember 16-ai sajtóközleményében. Az erre vonatkozó szerződéseket aláírták. A vételár nagyságát illetően a felek titoktartásban állapodtak meg. Az átvétel fúziókontroll-jogi engedélyek megszerzésének fenntartása mellett történik.

– A Triton széles körű tapasztalatokkal rendelkezik a középvállalatok sikeres működtetése terén. A társaság által történő átvétel a következő megbízható és logikus lépés a pneumatika üzletág sikeres fejlődése érdekében – mondta Karl Tragl, a Bosch Rexroth Igazgatótanácsának elnöke. Az elmúlt években a Bosch Rexroth sikeresen továbbfejlesztette az üzletágat és megteremtette annak feltételeit, hogy a Rexroth Pneumatika a gyártásautomatizáláson túl is piaci részesedést szerezhessen. A Bosch Rexroth annak érdekében, hogy a gyártásautomatizálási piacon túl is biztosítsa a további hosszú távú növekedés lehetőségét, már 2012 tavaszán bejelentette, hogy értékesíteni kívánja a pneumatika üzletágát.

– A Rexroth Pneumatikánál adottak a feltételek ahhoz, hogy a mind intenzívebb automatizáció világszerte uralkodó trendjéből profitáljon. Meggyőződésünk, hogy a célzott befektetések képessé teszik a Rexroth Pneumatikát arra, hogy önálló vállalatként is sikeresen megállja helyét a piacon – nyilatkozott Peter Prahl, a Triton Fonds fő partnerének igazgatója a Rexroth Pneumatikában történő részesedés megvásárlásáról.

A Triton 1997-es alapítása óta észak-európai középvállalatokba történő befektetésekre specializálódott – Németországban, Svájcban, Ausztriában, valamint 4 északi országban, Dániában, Finnországban, Norvégiában és Svédországban rendelkezik székhellyel. Ebben a térségben a Triton 3 központi területre összpontosít: ipar, szolgáltatások és fogyasztási cikkek/egészségügy. A Triton célja, hogy a vállalatvezetést a vállalatok felépítésének és folyamatainak fejlesztésével támogassa a mindenkori piaci pozíciók kiépítésénél az értékesítések növekedése érdekében. A befektetések hosszú távú tervezése megteremti e fejlesztések véghezvitelének feltételét.

A Rexroth Pneumatika világszerte mintegy 2100 munkatársat foglalkoztat többek között a következő gyártási helyszíneken: Laatzen/Hannover (Németország), Lexington (USA), Wujin (Kína), Eger (Magyarország) és Bonneville (Franciaország). Az üzletág már 2013 júniusa óta önállóan működik a Bosch Rexroth vállalaton belül.