Isztambuli logisztikai központtal bővült

2023. szeptember 8. Logisztika | Egyéb szektorok

A cargo-partner hivatalosan is megnyitotta új, 20 000 négyzetméteres logisztikai központját Isztambulban. Az isztambuli repülőtérhez és a régió fő tengeri kikötőihez közel fekvő, Európával ideális összeköttetésben lévő központ a logisztikai szolgáltatások széles skáláját kínálja majd ügyfeleinek – jelentette be a cégcsoport szeptember 8-án. 

Mindössze hat hónapos építkezés után az „iLogistics Center Istanbul” január első felében készült el, majd 2023. február 16-án hivatalosan is megnyitotta kapuit. Ez a beruházás több mint 85 új kollégával növeli a cargo-partner csapatát. A törökországi cég erősségei közé tartoznak a hőmérséklet-szabályozott szállítások, valamint a légi és közúti EMERGENCY szolgáltatások. Emellett a közelmúltban Európában tapasztalható sofőrhiány leküzdése érdekében a logisztikai szolgáltató egyre több rövid távú tengeri szolgáltatást kínál a közúti szállítások alternatívájaként.

Az „iLogistics Center Istanbul” több mint 20 000 raklaphely kapacitású, és 17 rakodóállomása az összes járműtípus kiszolgálására alkalmas – lehetővé téve a gyors átrakodást, vámraktározást és elosztást az egész régióban. A létesítmény 5000 négyzetméter vámraktározásra is alkalmas, modern kialakítása pedig a túlméretes áruk hatékony kezelését és tárolását, rugalmas multimodális szolgáltatásokat és átfogó, csúcstechnológiás logisztikai megoldásokat tesz lehetővé. Az új raktár egy részében az e-fulfillment szolgáltatások kapnak helyet, egy csomagfelvételi és -leadási ponttal. A raktár mellett az épületben modern irodahelyiségek is vannak, amelyek a cargo-partner törökországi központjának új működési bázisát biztosítja. 

– Isztambul nemcsak a törökországi kereskedelem központja, hanem az egész környező régió számára is fontos csomópont. Idén egyszerre ünnepelhetjük a Török Köztársaság 100. évfordulóját, valamint a cargo-partner fennállásának 40. és törökországi jelenlétének 5. évfordulóját. Tökéletes az alkalom tehát arra, hogy szolgáltatásainkat diverzifikáljuk és megerősítsük pozíciónkat az országban. Ezzel az új, „iLogistics Center”-rel számos e-fulfillment szolgáltatást nyújthatunk az online kiskereskedők számára, és sikerrel vehetjük a jelenlegi és jövőbeli logisztikai kihívásokat – mondta Kürşad Tanrıverdi, a cargo-partner törökországi ügyvezető igazgatója.

– Egyedülálló földrajzi helyzete és lenyűgöző gazdasági növekedése miatt Törökországnak fontos szerepe van a globális cargo-partner hálózatunkban. Ez a csúcstechnológiájú logisztikai központ és a vele teremtett lehetőségek csak a kezdet és egyben fontos mérföldkő a cargo-partner 40 éves történetében – emelte ki az ország fontosságát a cargo-partner terjeszkedési stratégiájában Stefan Krauter, a cargo-partner alapítója.

(SCM)