Sikeres első félév a VGP magyarországi ágazatánál

2022. június 16. Logisztika | Egyéb szektorok

Győrben, Kecskeméten és Alsónémediben is sikeresen zárta projektjeit az év első felében a VGP, logisztikai és könnyűipari célú ingatlanok fejlesztésével, kezelésével és tulajdonlásával foglalkozó vállalat magyar csapata. A bérlők igényei szerint tervezett, épített és 2022-ben eddig átadott ingatlanok területe összesen körülbelül 22 000 négyzetméter, a kivitelezésükben fontos szerepet játszanak a fenntarthatósági szempontok és zöld energiák hasznosítására való törekvés – jelentette be a cég sajtóközleményben, június 16-án.

VGP márciusban adta át Győrben 3300 négyzetméteres raktárát, amelynek különlegessége, hogy az épületben olyan speciális rámpakiegyenlítőket építettek be az ügyfél kérésére, amelyek képesek kiszolgálni akár a 3,5 tonna tömegű gépjárműveket is.VGP márciusban adta át Győrben 3300 négyzetméteres raktárát, amelynek különlegessége, hogy az épületben olyan speciális rámpakiegyenlítőket építettek be az ügyfél kérésére, amelyek képesek kiszolgálni akár a 3,5 tonna tömegű gépjárműveket is. Alsónémediben egy kifejezetten csomagszállításra és csomagelosztásra tervezett és optimalizált 8500 négyzetméteres csarnokot adott át a VGP, amelyet a bérlő áprilisban vett birtokba. Kecskeméten április hónapban készült el a kifejezetten gumiabroncs tárolásra kialakított raktárcsarnok és iroda is. 
Az ingatlanok VGP standard szerint épülnek, a bérlők speciális igényei alapján, a vállalat működésére szabva. Az épületek BREEAM (Building Research Establishment Environmental Assessment Method) Very Good fenntarthatósági minősítéssel rendelkeznek. A minősítési folyamat már a tervezés és kivitelezési szakaszban megkezdődik. Köszönhetően a vastagabb homlokzati és tetőszigeteléseknek, jelentősen javul az energiahatékonyság. A napelemek telepítését kifejezetten a bérlői igények és fogyasztás alapján tervezik meg a VGP szakemberei. A cég folyamatosan vizsgálja a zöld energiák lehetséges használatát az általuk tervezett és épített ingatlanok kapcsán. 
– A nehéz gazdasági környezet és a szomszédos háború ellenére töretlenül bízunk a szektor prosperitásában. A kialakult energiakrízis pedig arra ösztönöz minket, hogy keressünk a megfelelő műszaki megoldásokat a gázalapú rendszerek kiváltására, és tovább növeljük a zöldenergia részarányát – mondta a VGP országigazgatója, Pálovics Károly.
A VGP az idei évben még további 30 000 négyzetméter logisztikai és könnyűipari célú ingatlant tervez átadni a cég és további 50 000 négyzetméterről szóló szerződés lezárására számít a közeljövőben.  
A családi tulajdonban lévő, 16 európai országban működő VGP csoport nemzetközi szinten is eredményesen kezdte el az idei évet, hiszen az első 4 hónapban már 20,7 millió értékű aláírt szerződést könyvelhetett el (ez a korábbi év azonos időszakában 12,7 millió euró volt), ezzel a cég teljes éves bérleti bevétele eléri a 273,8 millió eurót.

(SCM)