Korszerűsítés és kapacitásbővítés Vas megyében

2022. május 6. Beruházás | Egyéb szektorok

Több mint 134 millió forintos európai uniós támogatásból környezetkímélő módon korszerűsíti gyártási technológiáját és bővíti kapacitását a fémmegmunkálással és egyedi gépek, gépalkatrészek gyártásával foglalkozó Vas megyei Savaria Ipartechnika Kft. Gencsapátiban – jelentette be a cég május 6-án, sajtóközleményben.

A Széchenyi Terv Plusz programban megvalósult projekt részeként május 6-án adták át azt az 1200 négyzetméteres gyártócsarnokot, ahol helyet kapott két újonnan beszerzett korszerű CNC megmunkáló központ, illetve nagy pontosságú mérőberendezésekkel bővítették eszközparkjukat. A projekt 60 kilowattos napelemes rendszer megépítését is magában foglalta, amelynek köszönhetően az új üzem teljes energiaigényét megújuló energiából tudják fedezni.

Aszódi János, a cég tulajdonosa és ügyvezetője elmondta: a Savaria Ipartechnika Kft.-t 2008-ban alapították, magyar tulajdonú családi vállalkozás, jelenleg a járműiparban, az egészségiparban és az elektronikai iparban működő gyártócégek számára készítenek egyedi gépeket, gépalkatrészeket. A részben pályázati forrásokból, részben saját erőből megvalósított beruházások összértéke 2021-2022-ben együttesen meghaladta az 1,8 milliárd forintot. A szombathelyi vállalkozás jelenleg 49 főt foglalkoztat, de a fejlesztésnek köszönhetően még az idén további 11 dolgozót tudnak alkalmazni, és terveik között további létszámbővítés is szerepel, de a térségben kevés a megfelelő szabad szakember.

(MTI)