Női elnök a Joint Venture Szövetség élén

2021. május 27. Egyéb | Egyéb szektorok

A Joint Venture Szövetség 2021. május 27-én tartotta meg éves, illetve egyben tisztújító közgyűlését és Dr. Fábián Ágnest, a Henkel Magyarország Kft. ügyvezető igazgatóját választották meg a szervezet új elnökének. A Szövetség egyben több új tisztségviselőt is választott. Az újonnan megválasztott elnök mandátuma május 27-én kezdődik és három évre szól.

– Nagy büszkeség és megtiszteltetés számomra, hogy a Joint Venture Szövetség közgyűlése a szervezet elnökévé választott.  A JVSZ több, mint 30 éves múltra visszatekintő, értékteremtő, komoly szakmaiságot képviselő szövetség, a szervezet egyedisége abban rejlik, hogy multiszektorális és multinacionális a Szövetség által képviselt cégek összetétele. Különleges abban is, hogy kis-, közép- és nagyvállalati tagjainak érdekképviseleteként rendszeres, komoly párbeszédet folytat minisztériumokkal, szakmai szervezetekkel, a mindenkori kormánnyal. Célom és elhivatottságom a Joint Venture Szövetség elnökeként, hogy segítsem az ország gazdasági versenyképességének növelését – mondta záróbeszédében Dr. Fábián Ágnes, a JVSZ új elnöke.

Az elmúlt 6 év a Joint Venture Szövetség számára Tálos Péter elnöklete alatt nagyon mozgalmasan telt. Nagyszabású programsorozattal megünnepelte a Szövetség fennállásának 30. évfordulóját, megújult a Szövetség arculata, miközben igyekeztek megőrizni hagyományaikat. Tovább folytatták és kiterjesztették az érdekképviseleti tevékenységet, stratégiai partnerségben a kormány több minisztériumával. Végezetül az utolsó fél évben a Szövetség szervezeti működése nagy átalakuláson ment keresztül, hogy hatékonyabban és sikeresebben tudjon működni a megváltozott környezetben. – Megtisztelő feladat volt az elmúlt 6 évben a tagság bizalmát élvezve vezetni ezt a patinás szövetséget. Ezúton kívánok sok sikert és kitartást új elnökünknek, Dr. Fábián Ágnesnek – nyilatkozta Tálos Péter leköszönő elnök, a Foxconn alelnöke.

A szervezet elnökségében újraválasztásukat követően tovább folytatják munkájukat: Glósz Andrea, (ügyvezető igazgató Glósz és Társa Kft.), Gulyás József (vezérigazgató KKVHáz Zrt.), Horváth Csobán (ügyvezető igazgató Intersport Magyarország), Nyerges János (ügyvezető igazgató EUREST Étteremüzemeltető Kft.), Sass Ákos (ügyvezető igazgató Goessler Kuverts Kft), Veres Zsolt (országigazgató Schneider Electric Zrt.). Új elnökségi tagként kezdi meg munkáját: Dr. Csorbai Hajnalka (stratégiai igazgató Opten Kft.), Dr. Hegymegi-Barakonyi Zoltán (irodavezető Hegymegi-Barakonyi Baker & McKenzie Ügyvédi Iroda), Urbán Szilveszter (ügyvezető igazgató Salesianer Miettex Magyarország Kft.), Rasovszky Miklós (ügyvezető igazgató Dunapack Kft.). Megújított mandátummal újraválasztotta a közgyűlés Lipcsei Andrást, a Dr. Pendl & Dr. Piswanger International Kft. ügyvezető igazgatóját a Felügyelőbizottság elnökeként, Lambert Zoltánt, a WTS Klient Adótanácsadó Kft. ügyvezető igazgatóját pedig FB tagként. Újraválasztásra került az Etikai Bizottság korábbi tagja, Dr. Szent-Ivány Ágnes, a Sándor Szegedi Szent Ivány Komáromi Eversheds Sutherland Ügyvédi Iroda irodavezető és alapító partnere. Új Etikus Üzleti Magatartás Bizottsági tagként megválasztásra került Dobi Kitti, az MKB Bank Nyrt., ügyvezető igazgatója.

(SCM)