Fejlesztéshez kapott támogatást a Mould Tech Kft.

2021. május 4. Beruházás | Egyéb szektorok

Félmilliárd forintos fejlesztéséhez kapott állami támogatást a gépipari Mould Tech Kft. – jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter május 4-én, Zalaegerszegen.

A zalaegerszegi Mould Tech Kft. 490 millió forintos fejlesztéséhez 245 millió forint támogatást ad a kormány 77 munkahely megőrzését is segítve. A ma már egyre nagyobb piaci részesedést szerző vállalkozás a nemrég beszerzett fémmegmunkáló berendezésekhez vásárol új szerszámokat, előrébb léphet a robotizációban és az automatizációban, továbbá új üzemcsarnokot is épít. A 20 éve alapított cég az autóipar, az orvosi műszerek, az elektronikai és a védelmi ipar beszállítója, amely mindig nagy figyelmet fordított a kutatás-fejlesztésre és az oktatási intézményekkel való együttműködésre. Tevékenysége nagy mértékben hozzájárul a Magyarországon 122 000 embernek munkát adó fémipar sikeréhez, amely az idei első négy hónapban 8%-os növekedést ért el.

Vigh László, a térség országgyűlési képviselője Zalaegerszeg fejlődésével kapcsolatban arról beszélt, hogy a MouldTech szomszédságában már mintegy 85%-os készültségen áll a 45 milliárd forintból épülő járműipari tesztpálya, amely az év végére elkészülhet. Egyedülálló lehetőséget biztosítva ide kapcsolódik majd az ugyancsak épülő M76-os gyorsforgalmi út, amelynek egy 10 kilométeres szakasza tesztszakasz lesz. Említést tett a szintén itt épülő Rheinmetall harcjárműgyárról, amelyhez ugyancsak önálló tesztpálya is épül, továbbá Európa egyik vezető szállítmányozási cége, a Metrans nemrég bejelentett új zalaegerszegi logisztikai központjának beruházásáról.

Molnár Gábor, a Mould Tech igazgatója kifejtette: cégük a folyamatos előrelépést, a gyártókapacitás legmodernebb technológiával történő fejlesztését választotta a válság kihívásaira válaszul, ahelyett, hogy leépítettek vagy leálltak volna. A fellendülésben bízva egy hosszabb távon megtérülő beruházásba vágtak, amellyel egyúttal erősítik a kutatás-fejlesztést is saját kutatóközpont kialakításával, s mindezekkel a fejlesztésekkel ugrásszerű növekedésre lesz lehetőségük.

(MTI)