Beruházás a Nissin Foods Kft. kecskeméti telephelyén

2021. április 22. Beruházás | FMCG

A Nissin Foods Kft. április 22-én jelentette be új, mintegy 12 millió euróból megvalósuló beruházását a kecskeméti létesítményben, amely a logisztikai és termelési kapacitás bővítését célozza. A kapacitásbővítéséhez a kormány félmilliárd forint készpénztámogatást biztosít. A projekt során a gyártási kapacitás és termékszortiment bővítésére új gépeket, berendezéseket telepítettek, valamint új raktárat építettek. A 2024-ben befejeződő fejlesztések eredményeképpen a jelenleg több mint 300 alkalmazott mellett 20 új munkahelyet teremt a cég, és képes lesz továbbra is kiszolgálni az európai piacokat.

A NISSIN az instant tészta megteremtője, amelyet Momofuku Ando alapított Japánban. Az eredeti terméket 1958-ban hozták piacra, és mára a cégcsoport világszerte 16 országban működik, köztük Magyarországon is. Az idei év nagyon emlékezetes, mivel a fő márka – a poharas instant tészta – az úgynevezett Cup Noodles (Európában a Soba és a Cup Noodles) 50 éves évfordulóját ünnepli.

A Nissin Europe 30 évvel ezelőtt alakult Hollandiában és 2004-ben nyitották meg telephelyüket Magyarországon. Kecskeméten van az egyetlen gyártóüzem Európában és az itt készült termékek több mint 90%-át, a németországi értékesítési és marketingbázis támogatásával jelenleg több, mint 20 országba exportálják. 2017-ben új gyárat adtak át, és azóta gyorsan növekedett a termelési volumen. Az elmúlt 5 évben megduplázták a vállalkozás méretét, mivel nemzetközileg versenyképes, ízletes és magas minőségű termékeket állítanak elő. Az európai üzleti tevékenység jövőbeli fejlődésével tovább fogják bővíteni a kecskeméti telephelyet.

(SCM)