Beruházást hajt végre a HILTI gépipari vállalat Kecskeméten

2021. február 2. Beruházás | Egyéb szektorok

Új gyárat épít a HILTI Kecskeméten, a gépipari vállalat 7,2 milliárd forintos beruházásához a kormány 1,1 milliárd forint támogatást biztosít, a fejlesztés 73 új munkahelyet teremt – jelentette be a külgazdasági és külügyminiszter február 2-án, Budapesten.

Szijjártó Péter kiemelte, hogy a liechtensteini vállalat 120 országban van jelen, így jelentős siker, hogy Magyarországot választotta új gyára helyszínéül. Felidézte, hogy a HILTI az egyik első külföldi vállalat volt Magyarországon, amely még a rendszerváltoztatás előtt beruházást hajtott végre Kecskeméten. A vállalat a magyar gépipar egyik fontos tagja. Jelentős szerepe volt abban, hogy 2019-ben a gépipar 11%-kal nőtt Magyarországon, és tavaly is fenntartotta ezt a szintet. Az ágazat november végéig 16 000 milliárd forintos termelési értéket állított elő, ami gyakorlatilag megegyezik az előző év azonos időszakáéval. A magyar gépipar termelési értékét tehát nem csökkentette érdemben a világjárvány, ami a gépiparban érintett cégek beruházásai nélkül nem így történt volna.

Takács Gyula, a HILTI Szerszám Kft. ügyvezető igazgatója elmondta: a multinacionális vállalat termékeivel főként az építőiparban dolgozóknak kínál professzionális, rendszerszintű megoldásokat. A HILTI-nek 8 gyára van világszerte, Kecskeméten 12 000 négyzetméteren több mint 3000 terméket állítanak elő, a gyár több mint 300 szakembert foglalkoztat. Az új telephelyen a szerszámgyártást kiegészíti a nagy teljesítményű professzionális rendszerek szerelése, majd várhatóan a rendszerek alkatrészeinek gyártása.

(MTI)