Kapacitásbővítő beruházást hajtott végre a Gyulahús Kft.

2020. december 8. Beruházás | FMCG

Csomagoló- és szeletelő gépek beszerzésével 40%-kal növeli szeletelt árukapacitását a 100%-ban önkormányzati tulajdonú Gyulahús Kft.

Daka Zsolt ügyvezető igazgató december 8-i sajtótájékoztatóján elmondta, a három csomagoló- és egy szeletelő gép beszerzésére 800 000 eurót meghaladó összeget fordítottak; az eddigi 25-30 000 tálcás napi kapacitásukat 40 000 tálca feletti mennyiségre növelték. Az eszközöket a szárazáru üzem szeletelő műhelyébe szerezték be, mivel érzékelik, hogy jelentősen nő a fogyasztói kereslet a szeletelt áruk iránt. Ebben az üzemükben háromműszakos termelés zajlik, nem ritkán szombaton is megy a gyártás. Hozzátette, az új gépek nemcsak hatékonyabbak, hanem környezetkímélőbbek is, a papír alapú csomagoló anyagokat is tudják kezelni.

Daka Zsolt közölte, várakozásaik szerint 10%-kal tudják 2020-ban növelni a 2019-es 6,8 milliárd forintos nettó árbevételüket, év végére várhatóan elérik a 7,5 milliárdot elsősorban a belföldi piacok bővülésének köszönhetően. A koronavírus-járvány első hullámában az exportértékesítés szinte teljesen leállt, jelenleg is érzékelnek szűkülést, főleg a brit piacok felől. A többi exportpiacon (főként Romániába, Szlovákiába) nyáron visszaállt az értékesítés. Míg a járvány tavaszi időszakában voltak kiugróan erős értékesítési napok; a második hullámban nem éreztek ilyen hektikus mozgásokat, de azt tapasztalják, hogy belföldön erős az érdeklődés a termékeik iránt.

(MTI)