Fejlesztés a szombathelyi TDK-nál

2020. december 4. Beruházás | Elektronikai ipar

A kormány 1,8 milliárd forinttal támogatja a szombathelyi TDK Hungary Components Kft. 4,1 milliárd forint értékű beruházását, amellyel 2100 munkahelyet védenek meg – jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter december 4-én, Szombathelyen.

Szijjártó Péter elmondta, hogy a japán TDK számos elektronikai terméke világpiaci vezető pozícióban van, a csoport egyik legjelentősebb európai fejlesztő és gyártóközpontja pedig Szombathelyen található. – A megyeszékhelyen olyan modern okosautós alkalmazásokat fejlesztenek és dolgoznak ki, mint a sávelhagyásra figyelmeztetés, a táblafelismerés, vagy a kulcsnélküli nyitás és zárás – mondta, hozzátéve, hogy ezekkel a TDK a modern autóipar igényeit tudja kiszolgálni.

A beruházás részeként új gyártósort hoznak létre és a régit is fejlesztik, hogy az új elektromos és hibrid autók elektronikai termékigényeit kielégítsék. Ezzel újabb modern ipari kapacitás jön létre. A japán tulajdonosi háttérrel rendelkező TDK csoport világszerte 23 országban termel és több mint 100 000 embert foglalkoztat.

Magyarországon 180 japán vállalat 30 000 embernek ad munkát és Japán a nyolcadik legnagyobb külföldi beruházó az országban. A két ország között rendkívül dinamikusan bővülő gazdasági kapcsolatot mutatja, hogy az idei év első kilenc hónapjában 25%-kal nőtt a Japánba irányuló magyar export. Takács Balázs, a TDK Hungary Components Kft. ügyvezető igazgatója hangsúlyozta, hogy ez a beruházás a következő 10-15 év fejlesztéseit határozza meg a cég életében.

(MTI)