Munkahelyteremtő beruházás Kunszigeten

2020. október 30. Beruházás | Elektronikai ipar

A kormány 1,6 milliárd forinttal támogatja a Sick Kft. 8,2 milliárd forintos beruházását – jelentette be a külgazdasági és külügyminiszter október 30-án, Kunszigeten.

A beruházás 266 új munkahelyet teremt. – A Sick Kft. megrendelésének negyedeit adó autóipar új korszakba lép át, a negyedik ipari forradalom korát a digitalizáció, az automatizálás és a mesterséges intelligencia határozza meg. A modern ipari automatizáció egyik legfontosabb alkotóelemei azok a szenzorok, melyeket a társaság is gyárt Kunszigeten – emelte ki Szijjártó Péter. A német tulajdonú vállalatcsoport a világ 9 országában rendelkezik gyártóegységgel. Szijjártó Péter elmondása szerint ma 6000 német tulajdonosi háttérrel rendelkező vállalat 300 000 magyar embernek ad munkát, és a német beruházói közösség hozta Magyarországra a külföldi beruházások negyedét.

Vidó Imre, a Sick Kft. ügyvezető igazgatója közölte: az átfogó fejlesztési és telephelybővítési programjuk a legnagyobb beruházás az 1995-ben alapított kunszigeti társaság életében. Elmondta: 2022 december végéig megduplázzák kapacitásukat, ennek érdekében telket vásároltak, a 9000 négyzetméteres gyártóterületüket 8000 négyzetméterrel növelik, két új épületet felhúzva. A beruházás több magas képzettséget igénylő mérnöki munkahelyet teremt. A cég beszámolója szerint 2019-ben 589 dolgozót foglalkoztattak.

(MTI)