A Panalpina és a DSV egyesíti erőit

2019. április 2. Logisztika | Egyéb szektorok

DSV április 2-án bejelentette a Panalpina összes részvényére vonatkozó önkéntes, nyilvános ajánlattételét.

A DSV és a Panalpina megállapodást kötött annak feltételeiről, hogy a Panalpina részvényesei számára tett nyilvános eljárásban történő ajánlat útján fúzióra lépnek. Amennyiben az ajánlat sikeres lesz, a DSV és a Panalpina a 118 milliárd DKK-s (5000 milliárd forint) proforma árbevétellel és 90 országban több mint 60 000 alkalmazottal a világ egyik legnagyobb szállítmányozó- és logisztikai vállalatává válik. A folyamat lezárása után a DSV rendkívüli közgyűlést tart majd részvényesei számára, azzal a javaslattal, hogy a vállalat nevét változtassák DSV Panalpina A/S-re (Rt.), hogy mindkét, nagymúltú cég neve megmaradjon.

– A DSV és a Panalpina fúziója tovább erősíti a világ vezető szállítmányozóiként kivívott pozíciónkat. Együtt egy még erősebb nemzetközi hálózatot tudunk kiépíteni, bővíteni tudjuk az ügyfeleinknek nyújtott szolgáltatások körét, megerősítve ezzel versenyképességünket a piacon. Ez minden tekintetben nagyszerű fúzió. A Panalpina egy remek vállalt, és nagy örömmel egyesítjük erőinket sikeres csapatukkal – nyilatkozta Kurt Larsen, a DSV igazgatótanácsának elnöke.

– Az elmúlt hetekben a Panalpina igazgatótanácsa és vezetősége a DSV-vel folytatott tárgyalások során sokféle stratégiai lépést átbeszélt az esetleges fúzióval kapcsolatban. Most örömmel várjuk a DSV-vel történő egyesülést, hogy létrehozzuk a világ egyik legnagyobb szállítmányozó- és logisztikai cégét – tette hozzá Peter Ulber, a Panalpina igazgatótanácsának elnöke.

(SCM)