Az épülettechnológiai pillérre koncentrál a Johnson Controls

2018. november 14. Beruházás | Elektronikai ipar

A Johnson Controls International plc végleges megállapodást írt alá arra vonatkozóan, hogy az akkumulátorokat gyártó Power Solutions üzletágat eladja a Brookfield Business Partners LP számára – olvasható az ír vállalat honlapján november 13-án megjelent közleményben. 

– A mai bejelentés jelentős mérföldkő a Johnson Controls portfólió folyamatos átalakításában. A Power Solutions üzletág értékesítése értéket teremt a befektetőinknek a portfóliójuk racionalizálásával, valamint azáltal, hogy nagyobb pénzügyi rugalmasságot biztosít mérlegünk megerősítéséhez és a részvénytulajdonosok tőkéjének megtérüléséhez – értékelte a 13,2 milliárd dollár értékű ügyletet George Oliver elnök-vezérigazgató. Az ügylet révén lehetővé válik, hogy a Johnson Controls erősebben tudjon koncentrálni a fő tevékenységét jelentő intelligens épületfelügyeleti automatikai és hatékony energiamegoldásokra, valamint a következő generációs szállítási és közlekedési rendszerekre, amelyek hozzájárulnak az okosvárosok létrejöttéhez.

Az adózás és az ügylethez kapcsolódó költségek levonását követően várhatóan 11,4 milliárd dollár lesz az ügyletből befolyó összeg. A tranzakció a tervek szerint 2019. június 30-ával zárul, ha megkapja a szükséges felügyeleti jóváhagyásokat.

(SCM)