Felvásárlással erősít az Emerson

2018. október 3. Beruházás | Elektronikai ipar

Az Emerson október 2-án bejelentette, hogy felvásárolja a General Electric Intelligent Platforms (IP) nevű érdekeltségét.

Az automatikus rendszereket gyártó vállalat honlapján megjelent tájékoztatás szerint az Intelligent Platforms programozható logikai egységei lehetővé teszik az Emersonnak, hogy szélesebb kontrollt és irányítási képességeket biztosító rendszereket szállítson vásárlóinak. Az ügylet egyéb részletei nem ismertek.

A most bejelentett akvizíció erősíti az Emerson képességeit a feldolgozó iparágakban, valamint a fémipar és bányászat, az élettudományok, az élelmiszerek és italok, valamint a csomagolás területén alkalmazott gépek vezérlési rendszereinek, valamint az egyéb diszkrét alkalmazásoknak a fejlesztésében. Az IP PLC technológiáját összekapcsolva az Emerson fejlett ellenőrzési rendszereivel a technológia vásárlói képesek lesznek az üzemen belüli „automatizált szigeteket” egymáshoz kapcsolni, s ezzel jelentősen nőhet a hatékonyság, a biztonság és a gyártás megbízhatósága.

– A GE Intelligens Platformjának megszerzésével az Emerson tovább erősíti pozícióját az automatizálási piacon, és lehetővé teszi, hogy még jobban ki tudjuk elégíteni a piac igényeit. Újabb fontos befektetésről van szó, globálisan kínált gépvezérlési automatizálási technológiánkba. Ennek segítségével tovább bővül speciális tudásunk a gépvezérlés területén, s így hatékonyabb megoldásokat tudunk kínálni ügyfeleinknek – értékelte az akvizíciót David N. Farr, az Emerson elnök-vezérigazgatója.

(SCM)