Egyiptomban fejleszt a Valeo

2018. október 1. Beruházás | Autóipar

A Valeo Kairóban felépített kutatás-fejlesztési központja második épületének felavatásával a legnagyobb egyiptomi K+F központot hozta létre az afrikai országban – olvasható a vállalatcsoport honlapján szeptember 23-án megjelent közleményben.

A Valeo globális növekedése szempontjából kiemelkedő a mostani bejelentés, hiszen a kutatás-fejlesztési központban dolgozó 400 mérnök csak a kezdet, a cél 2020-ra elérni a 2000 fős gárdát.

A szén-dioxid kibocsátás csökkentése, valamint az önvezető rendszerek mellett elkötelezett vállalatként a Valeo az autóiparban várható forradalmi változások élvonalába tartozó megoldásokat fejleszt. Ezzel az elektromos járművek térhódításával, az önvezető járművek széleskörű elterjedésével, valamint a digitális mobilitással jellemezhető folyamat középpontjában van.

A vállalatcsoport által kifejlesztett új technológiai megoldások egyre fontosabb szerepet játszanak a jövő járműveiben.

A Valeo Kairóban dolgozó mérnökei – együttműködve a Valeo globális kutatás-fejlesztési szakembereivel – aktívan dolgoznak a csúcstechnológiát jelentő szoftvermegoldások fejlesztésén. A Kairóban dolgozó szakemberek által kifejlesztett technológiai megoldás például a Park4U automata parkoló szoftver, a LED, illetve lézer vezérirányítású fényszóró vezérlés, vagy a Stop-Start rendszer. A megnyitó ünnepségen részt vett a vállalatcsoport elnök-vezérigazgatója, Jacques Aschenbroich.

(SCM)