Közös vállalatot alapít a két világcég

2018. szeptember 25. Gazdaság | Autóipar

Közös vállalatot hoz létre a BMW és a Mercedes a német fővárosban, ahol a mobilitással foglalkozó egységeik vezetését koncentrálják – közölte a bajor autógyár szeptember 20-án, a honlapján.

A bejelentés szerint a két autóipari világcég innovatív mobilitási szolgáltatással foglalkozó közös vállalatot hoz létre, amely elkülönül a két vállalatcsoport struktúrájától. Ezzel együtt arra számítanak, hogy a létrehozandó vállalat ki tudja szolgálni az iparág iránt mutatkozó globális igényeket.

– Reményeink szerint olyan globális piaci szereplőt hozunk létre, amely zökkenőmentesen képes összekapcsolni a legkülönbözőbb mobilitási szolgáltatásokat. Berlin, mint a kreativitás és az innováció központja tökéletesen alkalmas helyszín elképzeléseink megvalósítására – mondta Dieter Zetsche, a Daimler AG igazgatótanácsának elnöke, aki egy személyben a Mercedes-Benz Cars vezetője is.

– A mobilitás jövője olyan fontos helyszíneken alakul ki és fejlődik, mint a német főváros, Berlin. Az általunk tervezett ökoszisztéma segítségével a jövő városainak mobilitási igényeit kiszolgáló megoldásokat leszünk képesek kínálni: akár egyetlen érintéssel, egyszerűen elérhető intelligens szolgáltatásokat. Bízunk abban, hogy mindez javítani fogja a nagyvárosokban élő emberek életminőségét – emelte ki a tervek jelentőségét Harald Krüger, a BMW AG Igazgatótanácsának elnöke.

(SCM)