Átadták a MAM-Hungária Kft. új gyártócsarnokát

2018. szeptember 25. Beruházás | FMCG

Átadták szeptember 19-én a babatermékeket gyártó MAM-Hungária Kft. 2,5 milliárd forintos, 100%-ban saját erős beruházással elkészült új gyártócsarnokát, raktárait és kiszolgáló létesítményeit a Vas megyei Vaskeresztesen.

Peter Röhrig, az ausztriai központú multinacionális cégcsoport tulajdonosa az átadóünnepségen hangsúlyozta: a fejlesztésnek köszönhetően nem csak a korábbi gyártóterület duplázódott meg a vaskeresztesi üzemben, de jelentősen növelni tudják az üzem termelő kapacitásait is. Hozzátette: a további fejlődés lehetőségét ugyanakkor nem a vállalati létszám további növelésében, hanem a technológiai korszerűsítésben és az automatizációban látják.

A most lezajlott fejlesztés során egy 2000 négyzetméteres új gyártócsarnok, egy 4000 négyzetméter alapterületű raktárcsarnok, valamint 1400 négyzetméteren irodák, öltözők, és egyéb kiszolgáló létesítmények épültek meg. 

Kiss Katalin, a MAM-Hungáira Kft. ügyvezetője elmondta: eddig évente 80-90 millió darab cumit és cumisüveget gyártottak, ezután pedig évi 110-120 millió darab gyártására lesznek képesek. A cégnél több mint 500 embert foglalkoztatnak, de az utóbbi két évben a vállalatvezetésnek már szembe kellett néznie a térségben tapasztalható munkaerőhiánnyal is, ezért került előtérbe bizonyos munkafolyamatok lehetőség szerinti automatizálása.    

A MAM-Hungária Kft. Magyarország egyetlen babatermékeket előállító gyára, termékeik Európában és a többi kontinensen is megtalálhatók. Piacvezetőnek számítanak gyermekcumi kategóriában Ausztriában, Franciaországban, Csehországban, a skandináv országokban, Izraelben, az Egyesült Államokban, Brazíliában és Chilében. Cumisüveg kategóriában pedig Franciaországban, a skandináv országokban és Izraelben. 

A MAM-Hungária Kft. 1991-ben kezdte meg működését Vaskeresztesen 8 alkalmazottal, 1994-ben már 70 fő, egy év múlva pedig 160 ember dolgozott az üzemben, amit 1995-ben 1,5 millió eurós beruházással bővítettek. 2007 júniusában pedig átadták az új, 1000 négyzetméter alapterületű üzemüket, a dolgozók létszáma ekkor már meghaladta a 200 főt.