Új fejlesztések a motorshow-n

2018. szeptember 20. Egyéb | Autóipar

Legfrissebb újdonságait mutatja be a Valeo a szeptember 20-án kezdődő 67. Nemzetközi Haszongépjármű Kiállításon Hannoverben – közölte a vállalat szeptember 19-én.

A Valeo honlapján olvasható bejelentés szerint a fejlesztések középpontjában az a 3 forradalmi változás áll, amely alapjaiban forgatja fel a szállítmányozás világát: az elektromos autózás, az önvezető járművek és a digitális mobilitás.

A Valeo által kifejlesztett technológiák, nevezetesen a 48 voltos elektromos rendszer, valamint a buszok és gépkocsik számára kifejlesztett légkondicionáló rendszerek lehetővé teszik a szén-dioxid-kibocsátás csökkentését csakúgy, mint a gyártási költségek csökkentését.

A Valeo elérhetővé teszi a szállítmányozási piac szereplői számára az önvezető autók gyártásához elengedhetetlen csúcstechnológiás fejlesztéseit, mint például a Hannoverben bemutatandó Solid State LiDAR (lézeres érzékelési rendszer) alkalmazást. Ezek a technológiai újítások elengedhetetlenek az önvezető tehergépjárművek számára.

De a fedélzeti biztonsági rendszerek bemutatására is sor kerül. Ilyen fejlesztés például a Valeo Driver Monitoring, amely azonosítja és figyelemmel kíséri a vezető tevékenységét, és kontroll alatt tartja a jármű irányítását, amikor automata üzemmódból kézi vezérlésre tér át.

Végül, mivel a gépjármű-megosztás már általános gyakorlat a közúti közlekedési ágazatban, a Valeo egyedülálló, a virtuális smartkey rendszerén (Valeo InBlue®) alapuló digitális megoldást kínál, hogy a megosztást még egyszerűbbé tegye, ráadásul példátlan biztonság mellett.

(SCM)