Számos új fejlesztés az autóipari kiállításon

2018. szeptember 18. Egyéb | Elektronikai ipar

A Valeo a németországi Frankfurtban tartott Automechanika kiállításon mutatta be a cserealkatrész- és az autójavítási piac számára kifejlesztett legújabb megoldásait – közölte az autóipari alkatrészgyártással foglalkozó vállalkozás szeptember 11-én.

A vállalat honlapján megjelent tájékoztatás értelmében a Valeo Service nevű leányvállalatán keresztül az utángyártott autóalkatrészek termelésével foglalkozó Valeo 10 000 új terméket mutatott be 2018. évi katalógusában, ami heti 200 új terméket jelent. A vállalat célja, hogy a világ útjain közlekedő járművek számára könnyen elérhetők legyenek termékei, beleértve a célközönségbe a személygépkocsikat, a haszonjárműveket és a teherautókat egyaránt.

Az idei Automechanikán a Valeo az erőátviteli rendszerek javításához használható termékek eddigi legátfogóbb kínálatát mutatta be. Külön hangsúlyt helyeztek arra, hogy bemutassák a speciális tudásukat a kuplunggyártás területén, különösen a kettős tömegű lendítőkerék technológiában. De azokat az újdonságokat is elhozták a kiállításra, amelyekhez az iparági specialista, az FTE Automotive felvásárlásával hozzájutottak, nevezetesen az automata sebességváltókban használt aktív rásegítő rendszereket.

Két további, a gépkocsivezető kitekintését és biztonságát segítő rendszert is elhozott a kiállításra a Valeo. Az egyik, a Valeo AquaBladeTM a Valeo ablaktörlő hatékonyságát növelő technológia, amelynek használatával akár 4 méterrel is csökkenhet a féktávolság 50 km/h sebességnél. A másik, a Valeo MatrixBeam lehetővé teszi, hogy a vezető folyamatosan használhassa a távolsági fényszórót. A cég által kifejlesztett digitális technológia ugyanis automatikusan lekapcsolja a távolsági fényszórót, amikor szembe jövő autóval találkoznak, s így az erős fény nem vakítja el a jármű vezetőjét.

(SCM)