Kontinensközi együttműködés az autóiparban

2018. július 25. Egyéb | Autóipar

Egyetértési nyilatkozatot írt alá a német Daimler AG és a kínai Baidu arról, hogy megerősítik az önvezető és hálózatba kötött autók fejlesztésével kapcsolatos együttműködésüket – olvasható a stuttgarti bázisú autógyártó honlapján július 25-én megjelent közleményben.

A két vállalat a különösen a Baidu Apollo nyílt platformjának továbbfejlesztésére szeretne hangsúlyt fektetni, illetve új megoldásokat kidolgozni az internet és egyéb hálózatokba kötött autók számára. A Daimler az első nemzetközi vállalatok között csatlakozott 2017 áprilisában az önvezető autók fejlesztésére specializálódott Apollo programhoz.

– Az autóiparban manapság zajló változásokra, kihívásokra válaszolva azon dolgozunk, hogy C.A.S.E (az autóipart gyökeresen megváltoztató, hálózatba kötött, információkat megosztó, önvezető és elektromos jellemzőkkel bíró járműfejlesztési) stratégiánk mind globálisan, mind Kínában a lehető leghatékonyabban megvalósulhasson. Ennek részeként figyelemmel kell lennünk arra, hogy az önvezető és hálózatba kötött autók példa nélküli tempóban fejlődnek Kínában, és további sikereink azon múlnak, hogy ne csak kövessük a változásokat, hanem éppen annak élére álljunk. A Daimler és a Baidu már eddig is együttműködött ezeken a területeken, a mostani szándéknyilatkozat ebben a közös munkában jelent kiemelkedő mérföldkövet – emelte ki az együttműködés kapcsán Dieter Zetsche, a Daimler igazgatótanácsának elnöke, a Mercedes-Benz Car vezetője.

– A mesterséges intelligencia, a big data elemzés korában az autógyártás egészen más logika mentén működik, mint korábban. A változásnak köszönhetően a nagy autógyárak és a technológiai cégek számára lehetőség nyílik intelligens rendszerek kifejlesztésére. Reményeim szerint a Baidu és a Daimler között most megkötött egyezség új, iparágak közötti együttműködést is ösztönözni fog, amely előre viszi a világot az önvezető autók fejlesztésében – értékelte a szerződés aláírását Robin Li, a Baidu elnök-vezérigazgatója.

(SCM)