Felvásárolja a chipgyártót az amerikai óriás

2018. július 13. Beruházás | Elektronikai ipar

Az Intel felvásárolja az eASIC chipgyártót, hogy a szilícium alapú programozható mikroáramkörök gyártásával tovább diverzifikálja kínálatát – olvasható az amerikai processzorgyártó honlapján július 12-én megjelent közleményben.

A kisvállalkozás felvásárlásával olyan új utak nyílnak az Intel előtt, amelyek tökéletesebben kiszolgálják ügyfeleiket. A hagyományos, általános használatú chipek nagyon hatékonyak, de komoly hátrányuk, hogy ha más, speciális célra akarják használni azokat, akkor jelentősen veszítenek hatékonyságukból, átprogramozásuk, továbbfejlesztésük pedig igen költséges.

Az eASIC akvizíciójával azonban lehetővé válik, hogy azoknak a vásárlóknak, akik valamilyen speciális módon szeretnék beállítani az Intel programozható chipjeit, már a gyártás során beleégessék a szükséges módosításokat a chipbe. Ezzel két legyet ütnek egy csapásra, hiszen egyrészt egy általános használatra készült chipet speciális, az ügyfél kívánságai szerinti tulajdonságokkal ruházzák fel, másrészt ezt igen költséghatékonyan képesek ezt megtenni.

– Hosszú távon lehetőséget látunk arra, hogy olyan új, programozható chipeket alkossunk meg, amelyek egyesítik az Intel széleskörű tapasztalatait az eASIC szakértőinek speciális tudásával, s ezzel piacvezető új megoldásokat szállítsunk ügyfeleinknek – mondta Dan McNamara, az Intel alelnöke, a programozható megoldásokért felelős részlegének vezetője.

A felvásárlás lezárására várhatóan az idei év harmadik negyedében kerül majd sor.

(SCM)