Közép-Európába települ egy brit autógyár

2018. június 13. Gazdaság | Autóipar

A Jaguar Land Rover (JLR) június 11-én bejelentette, hogy munkahelyeket szüntet meg Nagy-Britanniában, mert az alacsonyabb gyártási költség miatt Szlovákiában gyártják majd a Discovery modelljét.

A legnagyobb brit autógyártó közleménye szerint ugyan kemény csapást jelent az Egyesült Királyságban dolgozó munkatársaik számára a mostani bejelentés, de az fontos részét képezi globális gyártási struktúrájuk átalakításának.

Amint azt a vállalat pénzügyi vezetője már korábban bejelentette, a gyártás Nagy-Britannián kívüli megszervezése jó néhány ezer fonttal csökkenti az egy autóra jutó gyártási költségeket.

Ezzel együtt az új Range Rover és Range Rover sport modellek gyártása továbbra is a Közép-Angliában található Solihull üzemben folyik. Ezt a gyáregységet dízel, benzin, elektromos és hibrid típusok gyártására specializálták.

A mostani bejelentés azt követően látott napvilágot, hogy a cég korábban bejelentette, idén hozzávetőlegesen 1000 munkahelyet szüntetnek meg az angliai gyárakban, miután csökken a dízelautók iránti kereslet az emelkedő adók, valamint a szabályozási szigorítások miatt.

(SCM)