Hamarosan tulajdonost vált az amerikai óriásvállalat

2018. május 30. Beruházás | Egyéb szektorok

A Bayer megkapta az amerikai Igazságügyi Minisztérium Trösztellenes Hatóságának (DOJ) feltételes engedélyét ahhoz, hogy felvásárolja az amerikai vetőmaggyártó óriást, a Monsantót – olvasható a német Bayer honlapján május 29-én megjelent közleményben.

Bár már korábban is arról szóltak a hírek, hogy megszületett az amerikai hatóság engedélye, hivatalosan csak most jelentették be ezt.

– A DOJ hozzájárulásával már egészen közel járunk ahhoz, hogy vezető mezőgazdasági vállalattá váljunk. Szeretnénk segíteni a termelőket, hogy egészséges terményeket tudjanak előállítani fenntartható módon – értékelte a hatóság döntését Werner Baumann, a Bayer vezérigazgatója.

Az amerikai hatóság döntésével még közelebb került a 66 milliárd dolláros ügylet lezárásához a Bayer. Az engedély birtokában a Bayer a Monsanto egyedüli tulajdonosává válik. A DOJ azzal a feltétellel adta hozzájárulását a felvásárláshoz, hogy a német óriásvállalat értékesíti Crop Science vetőmagtermelő és növényvédelmi üzletágának egy részét, amelyre várhatóan 2 hónap múlva kerül sor.

(SCM)