Egészségügyi céget vesz az Alibaba

2018. május 29. Beruházás | Egyéb szektorok

Az e-kereskedelemmel foglalkozó kínai óriáscég, az Alibaba online egészségügyi leányvállalata, az Alibaba Health Information Technology Ltd felvásárolja az orvosi műszerek, egészségügyi termékek, felnőtt termékek és egészségügyi szolgáltatások kereskedelmével foglalkozó Ali JK Nutritional Products Holding Limited nevű céget – áll a vállalat május 29-én megjelent közleményében.

A 1,35 milliárd dollár értékű ügylettől azt remélik, hogy megerősíti az Ali Health helyzetét a gyorsan növekvő egészségügyi piacon olyan más kínai versenytársakkal szemben, mint a Tencent Holdings által támogatott WeDoctor és a mostanában feltörekvő Ping An Healthcare.

Daniel Zhang, az Alibaba vezérigazgatója a felvásárlás kapcsán arról beszélt, hogy az egészségügy eddig is stratégiai terület volt az Alibaba számára, a mostani ügylet pedig hozzásegítheti a vállalatot, hogy az ország legjobb egészségügyi szolgáltatójává váljon. Zhang azt is hozzátette, hogy reményeik szerint a most bejelentett akvizíció eredményeként lehetőségük nyílik arra, hogy szélesítsék szolgáltatási portfóliójukat.

A közlemény szerint az ügyletet az Alibaba részvényeseinek és a Hongkongi Tőzsde illetékeseinek is jóvá kell hagyniuk.

(SCM)