Finn cégcsoport vásárolja fel az egészségügyi szolgáltatót

2018. május 18. Beruházás | Egyéb szektorok

A LocalTapiola, a Varma and Ilmarinen a CVC Capital Partners' (CVC) Fund VII vezetésével felvásárolja a Mehiläinen vezető finn magánegészségügyi és társadalombiztosítási szolgáltatót – olvasható a CVC május 18-án kiadott közleményében.

Az akvizíció nem érinti a szolgáltató alkalmazottait, partnereit és vásárlóit, s a cégvezetés is a helyén marad, immár társtulajdonosként.

– Izgatottan várom, hogy folytathassuk az együttműködést a LocalTapiola-val, és a Varma and Ilmarinennel, és üdvözlöm a csapatban a CVC-t. A mostani változást követően továbbra is üzleti hálózatunk és kiemelkedő minőségű egészségügyi és társadalombiztosítási szolgáltatásunk fejlesztése lesz a fókuszban, hogy a lehető legjobban kiszolgálhassuk ügyfeleinket. E munka során folytatjuk a KKR and Tritonnal kialakított sok éves együttműködést. Bízom benne, hogy magánvállalkozásként kellően rugalmasak leszünk a jövőben is, hogy azonnal reagálni tudjunk az egészségipar gyors változásaira, amelyek fő hajtóereje a digitalizáció, ügyfeleink növekvő igényei, az egyre intenzívebbé váló verseny, valamint a szabályozási rendszer bizonytalanságai – mondta az ügylet kapcsán Janne-Olli Järvenpää, a Mehiläinen vezérigazgatója.

– Pozíciónk erősödése a Mehiläinenben lehetővé teszi, hogy partnereinkkel együtt megreformáljuk a finn egészségügyet, illetve hogy növeljük a hazai tulajdonrészt a társaságban. A LocalTapiola élethosszig tartó szolgáltatást nyújtó vállalatként növeli befektetéseit a digitális eszközökbe, hogy ezzel is szolgálja a betegségek megelőzését. Mostanában például, a Mehiläinennel közösen, olyan virtuális kórházat hoztunk létre, ahol ügyfeleink az orvossal való személyes találkozás nélkül vehetik igénybe szolgáltatásainkat – tette hozzá Erkki Moisander, a LocalTapiola vezérigazgatója.

(SCM)