A Philips az egészségügyre koncentrál

2018. április 25. Gazdaság | Elektronikai ipar

Továbbra is célkeresztben vannak azok a vállalkozások, amelyek felvásárlásával még jobban erősíthetnénk az egészségügyi üzletágunkat – nyilatkozta április 24-én a Bloomberg TV-nek Frans van Houten, a Royal Philips NV vezérigazgatója.

– Olyan cégek felvásárlása érdekel bennünket, amelyekkel kiegészíthetjük jelenlegi kínálatunkat – mondta a szakember azt követően, hogy nyilvánosságra hozták a cég első negyedéves eredményét. Mint hozzátette, ilyen felvásárlásaik voltak már az elmúlt évben is, amelyek nem voltak igazán jelentősek, de azért fontos kiegészítést jelentettek szolgáltatási palettájukon.

Az amszterdami székhelyű vállalkozás 10%-os növekedésről számolt be a megrendelések terén, ami annak köszönhető, hogy több évre szóló együttműködési szerződést tudtak kötni több brit és kanadai kórházzal is. Ez az elkövetkező évek fontos növekedési célja az olyan egészségügyi eszközök tekintetében, mint például az ultrahang készülékek. A vállalat részvényeinek árfolyama az elmúlt 9 hónapban 4,2%-kal emelkedett.

A Philips az értékesítés bővülésére és a profit emelkedésére számít azt követően, hogy termelésének átszervezésével a fókuszt az egészségügyi berendezésekre helyezte át az olyan hagyományos termékeivel szemben, mint az izzók, a TV- vagy CD-készülékgyártás. A holland cég olyan világcégekkel versenyez a röntgen- és egyéb képalkotó berendezések forgalmazásában, mint a Siemens AG vagy a General Electric. A Philips tavaly 2,3 milliárd eurót költött cégfelvásárlásokra, beleértve ebbe egy szívbetegségeket kezelő készülékeket gyártó amerikai céget is.

– A vállalat átalakítása nem egyszerű feladat – nyilatkozta a vezérigazgató egy interjúban, amikor arról beszélt, hogy miként lehet a nagyon diverzifikált társaságból egészségügyi berendezésekre fókuszáló vállalat, amely piaci részesedése növelését tűzte ki célul maga elé.

(SCM)