Modern Gyárak Éjszakája – Megélhető élmény az Ipar 4.0

2017. november 7. Gyártás | Egyéb szektorok

Magyarország gazdasági fejlődése és a hazai termelő kkv-k iparfejlesztése szempontjából is jelentősnek számító „Ipar 4.0 Mintagyár Projekt” fontos állomásához érkezett el. A november 17-én megrendezendő Modern Gyárak Éjszakája során közvetlen közelből lehet megtekinteni a negyedik ipari forradalmat elhozó hazai gyárakat.

Az európai uniós támogatással megvalósuló GINOP-1.1.3-16-2017-0001 kódszámú kiemelt „Ipar 4.0 Mintagyár Projekt” a magyar ipar hosszú távú technológiai fejlesztését elősegítő program, amelynek egyik legfontosabb célkitűzése, hogy a hazai termelő kkv-k számára működő Ipar 4.0 mintákat mutasson be szemléletformálás keretében. A program kétéves időszaka alatt céljai megvalósítása érdekében – még beszerzés alatt álló – Mintagyárakkal fog együttműködni. A célok elérését teszi lehetővé az egyik közelgő rendezvény is, a Modern Gyárak Éjszakája, amelyet az ország több pontján rendeznek meg 2017. november 17-én.

A pályázatban megvalósuló események közül kivételesen ezen nemcsak a kkv-k képviselői vehetnek részt, hanem bárki csatlakozhat, akit érdekel, hogyan működik napjainkban egy modern gyár.

Országszerte nyitnak gyárak, hogy megmutassák, hogyan készülnek termékeik, bemutatják a gyártás korszerű menetét és az ehhez használt Ipar 4.0 technológiát. A rendezvény érdekes lehet az Ipar 4.0 technológia bevezetését latolgató kkv-vezetők, a pályamódosítás előtt álló munkavállalók, illetve pályaválasztás előtt álló középiskolások számára is. A rendezvény keretén belül látogatható gyárak listájáról, tervezett programokról és az előzetes regisztrációról a www.moderngyarakejszakaja.hu honlapon lehet bővebben tájékozódni.