Új logisztikai központ Olaszországban

2017. október 3. Logisztika | Egyéb szektorok

A DB Schenker 10 millió EUR befektetést eszközölt Bolognában – a létesítmény 11 000 négyzetméter raktárterületet, 90 rakodóállást, 2600 négyzetméter irodát, és 22 000 négyzetméter külső kiszolgáló területet foglal magában. Az új létesítmény szeptember eleje óta hivatalosan is üzemel – jelentette be a cégcsoport Frankfurt am Main-ban, október elején kiadott sajtóközleményében.

A legkorszerűbb számítástechnikai megoldások és az alkalmazott legújabb biztonsági szabványok mellett, az új létesítmény a TAPA (Szállított Vagyontárgy Védelmi Szövetség) „A” szintű minősítési követelményeinek is megfelel.

Már a kivitelezés tervezési szakaszában kiemelt figyelmet kapott a környezetvédelem és az energiatakarékosság. Az épület kivitelezése során úgy jártak el, hogy az elnyerhesse a BREEAM (Épület Kutatási Intézmény Környezetvédelmi Értékelési Rendszer) környezetvédelmi tanúsítványt – épület menedzsment rendszerrel, teljes LED világítással, szolár panelekkel, magas minőségű szigeteléssel és ablakokkal, valamint esővíz-újrahasznosító rendszerrel szerelték fel a létesítményt.  

A telephely továbbá a modern Interporto infrastruktúrával rendelkezik, az egyik legnagyobb logisztikai és intermodális (közúti és vasúti) platformmal Európában, amely kiemelkedő helyet foglal el az olasz és európai szállítmányozási útvonalak között.  – Az új létesítmény tovább növeli termelékenységünket és hatékonyságunkat, és nyomatékosítja elkötelezettségünket az iránt, hogy területünkön környezetvédelmi úttörők legyünk, amely a DB 2020+ Group stratégiánknak is része – mondta Federico Girgenti, a DB Schenker olaszországi ügyvezető igazgatója.