Félmilliárdos kapacitásbővítés Egerben

2017. június 29. Gyártás | Egyéb szektorok

Jelentős fejlesztéssel bővítette és modernizálta gyártókapacitását az egri Sanatmetal Ortopédiai és Traumatológiai Eszközöket Gyártó Kft.

Az 516 millió forintos összértékben végrehajtott beruházáshoz a vállalat a Széchenyi 2020 programban 257,9 millió forint vissza nem térítendő uniós támogatást nyert el. Farkas József, az egri vállalat ügyvezető igazgatója szerint a fejlesztés részeként 12 új berendezés megrendelése, telepítése, minősítése, üzembe helyezése, és termelésbe való bevonása történt meg. A fejlesztés több gyártási területet is érintett.

A Sanatmetal 100%-ban magyar tulajdonú középvállalkozás, mely traumatológiai, ortopédiai, gerincsebészeti, fogászati, állatgyógyászati implantátumokat és nagyízületi (csípő és térd) protéziseket gyárt és forgalmaz. A cég 225 főt foglalkoztat, 25 000 termékkel 3000 multinacionális partnert ér el.

– Bevételeink 66%-a exportból származik, vállalkozásunk jelen van az amerikai, ázsiai, EU, arab és a FÁK területeken 35 országban. A belföldi piacon 15 kórház teljes traumatológiai és ortopédiai eszközellátását a Sanatmetál biztosítja. További hét kórházban legalább 80%-os a részesedésünk, és csak öt olyan hazai intézmény van, ahol 10% alatti a beszállítói arányunk – mondta az ügyvezető.

(MTI)