Új csarnok – rugalmasabb gyártás

2017. március 6. Gyártás | Egyéb szektorok

A CLAAS harsewinkeli gyárában februárban megnyitott, új átszerelő csarnoka révén a CLAAS kombájnok és silózók gyártása még rugalmasabb lesz. – A rövid időn belül teljesítendő vevői igényeket, amelyek a gyártás kezdetekor még nem voltak ismertek, ugyanúgy teljesíteni tudjuk, mint a világ különböző piacainak adottságaiból eredő speciális igényeket. Az új csarnokba invesztált befektetés már 4 éven belül megtérül – nyilatkozta Dr. Patrick Claas vezetőségi tag az ünnepélyes megnyitón.

Mindössze fél éves építkezés után készült el a gyártósor végén az új, 1600 m2-es csarnok. A Harsewinkelben gyártott kombájnok és silózók körülbelül 10%-án végeznek utólagos, a vevői kívánságnak megfelelő átalakítást. – A gyártósoron eredetileg felszerelt kerekek vagy hidak átszerelése egy másik típusúra a napi feladataink közé tartozik. De ha az ügyfél például krómozott kipufogót szeretne, a végösszeszerelésnél dolgozó munkatársaink gyorsan meg tudják oldani ezt a változtatási igényt is – nyilatkozta Holger Brüning termelési vezető.

 

Rugalmasabban: Most még sok a hely az új átszerelő csarnokban, amelyben az új gépeket kiszállítás előtt az utólagos vevői igényeknek megfelelően átszerelik. Akik a piros szalagot átvágják (balról jobbra): Dr. Patrick Claas, Volker Claas, Reinhold Claas és Holger Brüning.

Azzal, hogy az eddig egymástól térben elkülönülve végzett átépítési és végösszeszerelési munkafolyamatokat összevonták, optimálisan lehetett a munkateret kialakítani. Nagyobbak lettek a szerelőállomások, és az anyagellátás logisztikája is jobb lett – egy daru is meg tudja emelni a gépeket vagy a nagyobb részegységeket. A jobb munkakörnyezet növeli a munkabiztonságot és csökkenti a környezeti terhelést, ugyanis a kevesebb, üzemen belül végzett gépmozgatás miatt csökken a károsanyag-kibocsátás. Azt az 1300 m2-nyi területet, amely az új csarnok felépítése miatt a gyártórészlegen felszabadult, új termékek bejáratására fogják használni.