IFS Applications™ bővítés az amerikai Szövetségi Légügyi Hatóságnál (FAA)

2013. február 12. Logisztika | Egyéb szektorok

Az IFS globális ERP-megoldásszállító az oklahomai repülőgép-karbantartó és -fejlesztő Flight Inspection Services (FIS) számára 300 újabb IFS Applications™ felhasználóra kötött szerződéssel növeli jelenlétét az amerikai Szövetségi Légügyi Hatóságnál (FAA) – áll a 2013. február 12-én kiadott sajtóközleményben.

Az IFS Applicationst 2010-ben választották ki az LCSS (Logistics Center Support System) alapjaként, az FAA korábbi, oklahomai Mike Monroney Aeronautical Centerben található disztribúciós-, raktár- és javítóbázisán, a Szövetségi Légügyi Hatósági Logisztikai Középontban (FAALC) működő logisztikai és készletezési rendszer kiváltására.

Az FAA kiterjeszti az LCSS karbantartó, javító és felülvizsgálati (MRO), valamint flottaüzemeltető szoftvereit az FIS-re. Az FIS üzemelteti és tartja karban azt a 30 speciálisan felszerelt repülőgépből álló flottát, amely az amerikai Nemzeti Légtérrendszer (NAS) polgári és katonai navigációs berendezéseinek repülés közbeni ellenőrzését végzi. A repülőgép-karbantartó és -fejlesztő csoport a következő bázisokon nyújt karbantartási támogatást a léginavigáció-ellenőrző repülőgépflottának: Mike Monroney Aeronautical Center, Will Rogers World Airport plus Line Station, Satellite Repair Station, Atlantic City, N.J., Anchorage, Alaska, Atlanta, Ga., Battle Creek, Mich. és Sacramento, Cal.

A léginavigáció-ellenőrző repülőgépflotta karbantartási igényének kielégítésén túlmenően a repülőgép-karbantartó és -fejlesztő csoport más amerikai és külföldi kormányzati repülőgépflották és -üzemeltetők számára is végez karbantartási és átalakítási munkákat.

– Pontosan így lettünk az első számú szállító a légi- és hadiipari eszközmenedzsment területén. Az FAA korábbi IFS Applications beruházását aknázza ki újabb igényei kielégítésére, IT-infrastruktúrája konszolidálására és az adófizetők dollárjaival való takarékosságra. Az IFS Applications moduláris jellege jól definiált bevezetési projektet tesz lehetővé légi- és hadiipari ügyfeleink számára, amelyek sikeresek és azonnali előnyöket szolgáltatnak. Ezek után ügyfeleink újra és újra megkeresnek minket új igényeikkel, felhasználószám-bővítésért vagy új funkciókért. Örömmel állunk az FAA-vel való további sikeres együttműködés elébe – mondta Cindy Jaudon, az IFS North America elnök-vezérigazgatója.

A légi- és hadiipar egyike az IFS stratégiai iparágainak. Az IFS Applications™ alapú piacvezető komponensalapú standard megoldások támogatást nyújtanak a teljesítményalapú logisztika (PBL, Performance-Based Logistics), alvállalkozói logisztika (Contractor Logistics Support, CLS) és a flottaüzemeltetés területei számára, valamint megoldásokat a karbantartás, javítás és felülvizsgálat (MRO), eszköz- és flottamenedzsment, ellátásilánc-menedzsment és az eszközéletciklus-menedzsment támogatására.

Az ügyfelek között megtalálhatók az Egyesült Államok hadserege és logisztikai parancsnoksága (Air Force Materiel Commands), a Brit Haditengerészet és Hadsereg, a Norvég Haditengerészet és Légierő, valamint a Eurofighter konzorcium. A polgári repülés területén működő MRO-szervezetek és szervizszolgáltatók között megtalálható a Bristow Helicopters, Aero-Dienst GmbH, K&L Microwave, Hawker Pacific, Ensign Bickford, Todd Pacific Shipyards, valamint a Lufthansa Technik Qantas (LTQ, korábban Jet Turbine Systems). Az IFS továbbá olyan eredetiberendezés-gyártóknak (OEM) is szolgáltat megoldásokat, mint a General Dynamics, Lockheed Martin, BAE SYSTEMS, Saab és a GE Aircraft Engines.