Új buszokat tesztelnek Budapesten

2012. december 10. Egyéb | Egyéb szektorok

Takarékos üzemelésű városi buszt konstruált a Kravtex- Kühne csoport, amelynek futóműrendszerét közösen fejlesztette ki a Rábával. Az új autóbusz 2013 januárjában mutatkozik be Budapesten – közölte Stemler József, a Kravtex kereskedelmi igazgatója az MTI-vel december 10-én.

A háromajtós, alacsony belépésű Credo Econell City a megszokotthoz képest kisebb, 19,5 collos átmérőjű kerekeken fut. Tömegét minimalizálták, emiatt 15-20%-kal kevesebb üzemanyagot fogyaszt és ugyanennyivel alacsonyabb mennyiségű károsanyagot bocsát ki a hasonló felhasználású konkurens gyártmányoknál – ismertette a szakember. Az értékarányosan 85%-ban magyar terméknek minősülő autóbuszt jövő év elejétől próbálhatják ki a budapestiek, egy tartós teszt keretében.
A cégcsoport az újdonsággal alternatívát kínál a budapesti használtbuszbeszerzéseknek. Ezt új termékének vételára teszi lehetővé, amely a jelenleg elérhető konkurens új gyártású buszok és a használtan érkező járművek között helyezkedik el. A Credo Econell City elődjének számító buszok az elmúlt években több vidéki nagyvárosban, köztük Győrben és Szombathelyen, Tatabányán és Szolnokon kedvező üzemeltetési eredmények mellett közlekedtek. Az új konstrukció a 4 éve tartó fejlesztési folyamat utolsó darabja a Kravtexnél.

MTI