Bővíti szombathelyi telephelyét a Jabil

2012. december 6. Beruházás | Egyéb szektorok

8000 négyzetméter alapterületű új csarnok építésével hajt végre bővítést 2013 májusáig szombathelyi Vásártér utcai telephelyén a Jabil – jelentette be december 6-án, Szombathelyen tartott sajtótájékoztatóján Pajor Attila, a Jabil Magyarország Kft. After Market Service ügyvezető igazgatója.

Pajor Attila tájékoztatása szerint a Jabil AMS 2005-ben zöldmezős beruházással építette fel világszínvonalú szervizközpontját Szombathelyen. Az ügyvezető igazgató elmondta, hogy a vállalatnak hazánkban Szombathelyen kívül Tiszaújvárosban van egy termelőüzeme, legutóbb pedig 2012 elején Pécsett nyitották meg 3200 négyzetméter alapterületű telephelyüket, ahol szintén úgynevezett értékesítés utáni szerviztevékenységet végeznek.
Az elhangzottak szerint jelenleg összesen 1100 embert foglalkoztatnak két szombathelyi telephelyükön, a fejlesztés pedig lehetővé teszi, hogy a jövőben egy telephelyre koncentrálják Szombathelyen a vállalat működését. A cég ügyvezetője hangsúlyozta, hogy a szombathelyi fejlesztés nem jelenti azt, hogy a Jabil Pécs vagy Tiszaújváros tekintetében bármiféle összevonást tervezne, sőt, terveik szerint hosszabb távon Szombathelyen a létszám akár több száz fővel is bővülhet. Hozzátette azt is, hogy jelenleg is van felvétel cégüknél, elektronikai képzettségű szakmunkásokat, főleg műszerészeket várnak.
MTI