Zalaegerszegen épít konténerterminált a METRANS

2021. február 19. Beruházás | Egyéb szektorok

Több mint 40 millió euró értékű magyarországi beruházás indítását jelentette be február 19-én, Budapesten a METRANS Csoport, a német HHLA konszern intermodális áruszállítással foglalkozó leányvállalata. Az új konténerterminál Zalaegerszegen valósul meg, és várhatóan 2023-tól több lépcsőben kezdi meg a működését. A beruházás 120 új munkahelyet teremt és a fejlesztés megvalósítását Magyarország Kormánya közel 4 milliárd forint beruházásösztönzési támogatással segíti.

A bejelentésre azon a közös sajtótájékoztatón került sor, melyet Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, valamint Kiss Péter, a METRANS Csoport elnök-vezérigazgatója és Vigh László, Zala megye és térsége országgyűlési képviselője tartottak 2021. február 19-én, Budapesten.

A METRANS Csoport a német Hamburger Hafen und Logistik AG, vagyis a HHLA intermodális áruszállítással foglalkozó leányvállalata. Vasúti rendszerével és konténertermináljainak hálózatával már több mint 10 európai országban szolgálja ki az áruszállítási igényeket. A jelenleg 17 vasúti terminálból álló nemzetközi hálózattal rendelkező METRANS 2017-ben nyitotta meg első saját tulajdonú magyarországi terminálját Budapesten. A cégcsoport az elmúlt évek dinamikus növekedése nyomán újabb hazai konténerterminál megépítése mellett döntött, ezúttal Zalaegerszegen. A terminál 120 új munkahelyet teremt és további lendületet ad a térség és Magyarország gazdasági fejlődéséhez. – Az új METRANS beruházás 40 millió eurót meghaladó értéket képvisel, és nagyságrendjével jól jelzi Magyarország kiemelkedő fontosságát a METRANS stratégiájában. Büszkék vagyunk rá, hogy ez lesz Magyarország egyik legjelentősebb logisztikai magánbefektetése. Nagyra értékeljük és köszönjük Magyarország Kormányának támogatását és Zalaegerszeg városának segítő együttműködését a beruházás létrejöttében! Hiszünk benne, hogy ez egy közös sikertörténet lesz, és azon dolgozunk, hogy együtt növekedjünk, fejlődjünk tovább – hangsúlyozta Kiss Péter, a METRANS Csoport elnök-vezérigazgatója.

(SCM)