Gazdát vált a Nasivin

2018. április 19. Gazdaság | Gyógyszeripar

A Procter & Gamble felvásárolja a német Merck egészségügyi termékeket gyártó üzletágát 3,4 milliárd euróért. Ezzel hozzájut a világszerte népszerű Seven Seas vitaminmárkához, s a lépéstől forgalmának jelentős emelkedését reméli Latin-Amerikában és Ázsiában – olvasható a Reuters április 19-én megjelent hírében.

A Pampers pelenkákat, Gillette borotvákat és Vicks megfázás elleni készítményeket gyártó Procter & Gamble bejelentése szerint a felvásárlásról már megegyeztek, s az akvizícióval jelentősen bővül a cég egészségügyi termékportfóliója. Így például a jövőben a vállalat tulajdonába kerülnek az olyan készítmények is, mint a Femibion, a Neurobion, vagy a magyar piacon is jól ismert Nasivin.

A most megkötött üzlet azt mutatja, hogy a Merck engedett a korábbi 4 milliárd eurós árból, mert a hírügynökség forrásai szerint a magas ár elriasztott olyan vevőket, mint a Nestlé, a Perrigo és a Stada.

A Morgan Stanley elemzője, Vincent Meunier szerint a felvásárlás elősegíti, hogy a Merck a gyógyszer-üzletágára összpontosítson, illetve átszervezze portfólióját.

A Procter & Gamble egyben azt is bejelentette, hogy a Tevával való közös vállalkozásuk július elsejével megszűnik, mert alapvetően más stratégia mentén képzelik el a jövőjüket.

(SCM)