Ipari park épül Martonvásáron

2018. március 23. Beruházás | Egyéb szektorok

Ipari-gazdasági területté nyilvánították a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) Agártudományi Kutatóközpontja tulajdonában álló mezőgazdasági területet, és ipari parkot létesítenek a Fejér megyei Martonvásár határában – jelentette be a Szent László- és Váli-völgy területfejlesztéséért felelős miniszterelnöki biztos március 22-én tartott sajtótájékoztatóján.

Tessely Zoltán elmondta, kormányhatározat alapján 3,2 milliárd forint támogatást biztosítanak a fejlesztéshez, illetve hogy a beruházás eredményeként a betelepülő cégek befizetései komoly iparűzési adóbevételt jelenthetnek Martonvásárnak.

Szarka Gábor a Nemzeti Ipari Park Üzemeltető és Fejlesztő Zrt. vezérigazgató-helyettese közölte, hogy első ütemben a 32,6 hektáros területen fejlesztik a közműveket és útkapcsolatot építenek ki. Hozzátette, az első ütem várhatóan jövőre lesz alkalmas a befektetők fogadására. Amennyiben igény lesz rá, az ipari parkot további ütemekben 157,15 hektáros területig bővíthetik.

Szabó Tibor polgármester kiemelte: közel 50 éve szeretnének ipari parkot a város külterületén, mostanra lett belőle valóság. Azt is hozzátette, gyorsította a beruházás engedélyezését, hogy kiemelt projektté nyilvánították a fejlesztést.

(MTI)