A környéket látja el a szikvízgyártó kisüzem

2018. március 8. Gyártás | FMCG

Szikvíz- és üdítőgyártó üzemet avatott március 7-én, a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Tiszaigaron az API-GAR Szociális Szövetkezet.

A 8 embert foglalkoztató kisüzem létesítéséről Jónás Irén projektmenedzser elmondta: az OFA Nonprofit Kft. 60 millió forintos támogatásából fedezik a dolgozók bérét, több mint 16 millió forintból 1 új gépsort, illetve göngyölegeket vásároltak. A szódagép óránként 1000 liter szikvizet, a palackozó gép 150-350 palackot tölt meg szikvízzel

Az üzemben készülő termékek közül kiemelte az Igar I Szik nevű, hungarikumnak számító szikvizet. Ezen kívül Mátyás aqua néven készítenek szénsavas és szénsavmentes ivóvizet, valamint ízesített üdítőitalokat is. A menedzser szólt arról is, hogy ezen felül flakonfúvó gép megvásárlását tűzték ki célul a Nemzetgazdasági Minisztérium támogatásával. Továbbá Leader-pályázaton 1 címkenyomtató gépre is szeretnének támogatást kapni.

Jónás Irén arról is beszélt, hogy megkeresték a környező települések önkormányzatait, nagyobb cégeit, kórházait és 90%-uktól pozitív visszajelzést kaptak. De már több üzlet polcain már most is megtalálható a tiszaigari víz és üdítő.

(MTI)