Újabb autóipari beruházás készül

2018. február 22. Beruházás | Autóipar

A világ egyik legnagyobb autóipari beszállítója zöldmezős beruházással 7000 négyzetméteres járműelektronikai alkatrészeket gyártó üzemet hoz létre a hajdú-bihari megyeszékhelyen – hangzott el Budapesten, a Continental új debreceni beruházását bejelentő sajtótájékoztatóján, február 21-én.

José Avila, a Continental igazgatótanácsának tagja a Continental Automotive Hungary Kft. projektbejelentő sajtótájékoztatóján (Fotó: MTI, Kovács Tamás)

A 100 millió euró értékű és 450 új munkahelyet teremtő beruházást – miután az magas hozzáadott értéket hoz létre – a kormány 10,6 milliárd forint vissza nem térítendő támogatással segíti.

José Avila, a Continental igazgatótanácsi tagja közölte, hogy a beruházáshoz a kiváló infrastruktúra és a jól képzett munkaerő miatt választották Debrecent. Az építkezés az év második felében kezdődik, az új üzemben mechatronikai termékek, szenzorok, váltóművezérlő egységek készülnek majd.

– A Continental 27 éve van Magyarországon, 6 gyárat és 1 kereskedelmi központot üzemeltetnek 8000 munkavállalóval. Az 55 országban 230 000 embert foglalkoztató vállalat globális árbevétele tavaly elérte a 44 milliárd eurót, iparágai közül az elektronika termelése bővül a leggyorsabban – tette hozzá José Avila.

Papp László, Debrecen polgármestere szerint a Continental új beruházása – amely a legnagyobb az elmúlt évek projektjei közül – új korszakot nyit a város történetében, ezért a helyi képzéseket is a vállalat igényeinek megfelelően alakítják át.

(MTI)