Jelentősen bővíti kapacitását a vasipari cég

2018. február 8. Gyártás | Egyéb szektorok

Több lépésben bővíti kapacitását a jászberényi Ferro-Press Fémipari Szolgáltató Kft. A vasipari vállalkozás első lépésben 11 500 négyzetméteres raktárt alakított ki, a jövőben pedig technológiai fejlesztést tervez – hangzott el a február 7-i átadó ünnepségen.

A mostani, 1,8 milliárd forintos fejlesztéssel az 1000 munkavállalót foglalkoztató Ferro-Press 11 500 négyzetméteres központi raktárt épített fel, de később növelni szeretnék a gyártóbázist is. – A technológiai beruházás során korszerű lemezmegmunkáló gépeket vásárolunk, emellett robotokat és mérőeszközöket szerzünk be – jelentette be Birgés Tibor, a Ferro-Press Kft. ügyvezetője. A szakember elmondta, a cég az 1990-es évek közepén kezdte tevékenységét fémforgácsolással és vasszerkezeti munkákkal foglalkozó vállalkozásként, majd 2002-ben lemezmegmunkálással bővítették tevékenységüket és átalakultak Ferro-Press Fémipari Szolgáltató Kft-vé.

Az átadó ünnepségen Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter elmondta, a fejlesztéshez a kormány 490 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyújt a nagyvállalati beruházási támogatási program keretében.

A nyilvános cégadatok szerint a társaság adózott eredménye 2016-ban több mint  2 milliárd 99 millió forint volt, a 2015-ös 977 millió  forint után. A vállalat értékesítésből származó nettó árbevétele 2016-ban 24,6 milliárd forintot ért el az előző évi 22,4 milliárd után.

(MTI)