Ha feldobja, OBU, ha leesik, flottakövetés!

2018. január 16. Egyéb | Elektronikai ipar

Magyarországon 2018-ban ünnepli ötödik születésnapját a megtett úttal arányos elektronikus útdíjfizetési rendszer, ennek megfelelően számos nagy- és kisvállalat, illetve magánvállalkozás is már csaknem az ötödik éve használja nap mint nap az elektronikus útdíjfizetésre is alkalmas OBU S550 fedélzeti eszközét. A készülék ez időben mindvégig hűséges társként követte figyelemmel útdíj-egyenlegük változásait, olykor pedig hang- és fényjelzésekkel figyelmeztette a feledékenyebbeket, hogy azok elkerülhessék a kisebb-nagyobb bírságokat.

Az OBU-eszköz hűséges útitársunkká vált.

Azt azonban sokan nem tudják, hogy a szélvédőnk alatt megbúvó parányi útitársunk valójában egy vérbeli okoskütyü, ami telematikai „svájci bicskaként” még sokkal több ponton könnyítheti meg az üzleti mindennapokat és csökkentheti a vállalatok költségeit. 

A hazai tulajdonú i-Cell Kft. az útdíjfizetési rendszer bevezetése óta auditált bevallási közreműködőként tevékenykedik, jelenleg százmilliós nagyságrendű szakaszjegyeket közvetít, és több mint 35 ezer, útdíj-bevallásra alkalmas OBU-eszközt üzemeltet. A 21. század technológiai elvárásaival összhangban az OBU S550 egyszerre felel meg a gépek közti információcserén nyugvó M2M (machine-to-machine), ezáltal pedig a tárgyak hálózatba kapcsolását lehetővé tévő Dolgok Internete (Internet of Things vagy IoT) korszerű elvárásainak. 

Az OBU S550 tehát sokkal több és sokkal okosabb, mint amilyennek látszik! Ha mi is igazán okosan akarjuk használni, a készülék az elektronikus útdíj-fizetésen túl az i-Fleet minimális havidíjas flottamenedzsment szolgáltatás összes alapfunkciójára alkalmas:

  • a rendszerből kinyerhető menetlevelekkel és egyedi riportokkal akár napi 2 órával* csökken a céges adminisztrációra fordított idő,
  • a megtett út figyelésének és a teljes járműflotta adatainak köszönhetően járművenként akár 10%-kal* csökken az üzemanyagköltség,
  • a telematikai adatok részletes kimutatásának és elemzésének köszönhetően járművenként akár 500.000* forintnyi szervizköltséget lehet megtakarítani,
  • a hivatali/magán kapcsolóval pedig a pontos elszámolás mellett a személyes adatok védelme is biztosított.

(* Az adatok az i-Cell Kft. meglévő ügyfeleinek éves statisztikáiból származnak.)

Egy jó telematikai rendszer ugyanis a szállítmányozás teljes folyamatának monitorozására alkalmas, amivel jelentősen hozzájárul a tervezhetőséghez és költségek optimalizáláshoz. Az OBU S550 közreműködésével pedig karnyújtásnyira lehetünk egy jó és költséghatékony telematikai okosrendszertől. Nemcsak arra vonatkozó információkat kapunk, hogy merre jár a járművünk, hanem folyamatosan, akár okostelefonról vagy tabletről követni tudjuk a flotta összes paraméterét, egyúttal a szállított áruról is információkat kaphatunk. Ez versenyelőnyt jelenthet minden kis- és nagyvállalat, továbbá magánvállalkozás számára is. 

Az i-Cell Kft. pedig garantálja a testreszabott szolgáltatáscsomagokat, vagyis minden érdeklődő cég az egyéni igényei alapján összeállított rendszert kap. Bővebb információ az i-Fleetre való átállásról a jarmukovetes.icell.hu oldalon, illetve a 06/1-467-1750-es telefonszámon kérhető.

SZPONZORÁLT TARTALOM