Nagyot robbant a BYTON az év első hetében

2018. január 5. Gyártás | Autóipar

A BYTON január 7-én, Las Vegas-ban, az International Electronics Show (CES) alkalmával mutatja be intelligens járműfejlesztéseit. A következő generációs gépkocsi kifejlesztésével a cég már az intelligens mobilitást biztosító, és automatikus vezérlésű járművek világára készül föl – olvasható a cég közleményében.

A cég új közlekedési fejlesztései az ember-jármű kapcsolatot helyezik új alapokra.

A Shared Experience Display elnevezésű újítás lényege, hogy a hagyományos konzolt egy speciális osztott képernyővel váltja le, ahol az autóban utazókkal is meg lehet osztani a fontos tartalmakat.

A Human-Vehicle Interaction fejlesztés az ember-gép kapcsolatot emeli új szintre a továbbfejlesztett hangfelismerő rendszeren, az érintéssel történő vezérlésen, a biometrikus azonosításon és a nyomógombokon kívül a cég által szabadalmaztatott Air Touch érzékelők alkalmazásával. Ez utóbbiak lehetővé teszik az első és hátsó üléseken utazóknak is, hogy kézmozdulatok segítségével használják a Megosztott képernyőt.

A BYTON Life Cloud Platform egyszerű felhő kapcsolatot biztosít az autóban utazók legkülönbözőbb eszközei számára, így az utazók menet közben gondtalanul dolgozhatnak vagy kommunikálhatnak. Az alkalmazás egyúttal személyre szabott szolgáltatást és kapcsolatot biztosít az autóban utazók számára, amely automatikusan idomul a felhasználó igényeihez.

A BYTON Intuitive Access elnevezésű biztonsági fejlesztés arcfelismerő kamerát használva azonosítja a sofőrt, illetve az utasokat az ajtó nyitásakor.

Az Interior and Exterior Digital Design elnevezésű alkalmazás más fejlesztések mellett az egyedi BYTON Smart Surface segítségével összehangolja az első és hátsó LED lámpákat, és egy világító logóval kapcsolhatók a különböző vezetési szituációkhoz illeszkedő képernyő beállítások.

A BYTON intelligens elektromos autóját a cég a kínai Nankingban működő gyárában gyártják majd, és a távol-keleti országban már jövőre meg lehet vásárolni. A gépkocsit az USA-ban és Európában 2020-tól lehet megrendelni. Ugyanezen a platformon gyártják majd a BYTON szedánját és többcélú felhasználásra alkalmas autóját (Multi-purpose Vehicle – MVP). (SCM)