Fejleszt a Valeo Veszprémben

2017. december 14. Beruházás | Autóipar

Az ipar jövője nélkül nem képzelhető el fejlett gazdaság, az autóipar pedig kiemelkedően járul hozzá a Magyarország teljesítményéhez – mondta Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára december 13-án Budapesten, a Valeo Auto-Electric Magyarország Gépjárműalkatrész-gyártó Kft. új beruházását bejelentő sajtótájékoztatón.

Az államtitkár megerősítette, hogy a Veszprémben befektető francia autóelektronikai vállalat, mint nemzetgazdasági jelentőségű partner – más belföldi iparvállalatokhoz hasonlóan – továbbra is számíthat a kormány támogatására annak érdekében, hogy Magyarország a világban zajló ipari-technológiai változások nyertese legyen. Kiemelte, hogy a francia vállalatok az ötödik legnagyobb befektetői csoportot képviselik Magyarországon.

Magyar Levente közölte: az év vége előtt néhány héttel megállapítható, hogy a magyar gazdaság és azon belül a külgazdaság ismét rekordévet zár. Az export megközelíti vagy el is érheti a 100 milliárd eurót, ami csaknem 20%-kal több, mint 2010-ben volt.

Fonyódi Levente ügyvezető igazgató felidézte, hogy a cég alig 2 éve jelentette be eddigi legnagyobb épületberuházását, egy 21 000 négyzetméteres, multifunkcionális komplexum létesítését, amely az irodai és a szociális funkciók mellett segíti a logisztikai folyamatokat és tréningközpontot is tartalmaz. Az egy éven belül felépülő komplexum ad teret annak a 2020-ig megvalósuló, 59,7 millió eurós beruházáscsomagnak is, amelynek négyötöde a termék- és technológiafejlesztést fedezi, a fennmaradó összeg pedig a kutatásfejlesztési feladatokat és a termelékenység fokozását.

A cég vezetője bejelentette, hogy a fejlesztéseknek köszönhetően 220 fővel – ezen belül 40 mérnökkel – nő a munkavállalók létszáma, az árbevétel pedig a több mint 113 milliárd forinttal emelkedhet, ezzel a Vaelo megerősítheti a régióban elért kiemelkedő szerepét. A vállalat, a 2020 utáni időszakra is gondolva, folytatni kívánja a megkezdett együttműködéseket és a következő projektekben is számít szakemberei tudására.

A Valeo Auto-Electric Kft. 2016-ban, utolsó lezárt gazdálkodási évében 7,4 millió euró adózott eredményt ért el, az előző évi 1,1 millió eurót követően. Nettó árbevétele 472 millió euró volt, míg 2015-ben 345 millió euró.

Forrás: MTI