Új, nagyobb telephelyre költözött a Magyar Posta kecskeméti logisztikai üzeme

2017. november 30. Logisztika | Egyéb szektorok

Új, a korábbinál mintegy ötször nagyobb bérelt telephelyre költözött a Magyar Posta kecskeméti logisztikai üzeme és a garázsa.

Gerencsér Szilárd, a Magyar Posta Zrt. operációs vezérigazgató-helyettese a kecskeméti telephelyet bemutató sajtótájékoztatón november 29-én elmondta: a Magyar Posta  készül az év végi csúcsforgalomra, a vállalat egyebek mellett 21 000 m2-rel bővítette a csomagfeldolgozó telephelyeit országszerte. A folyamatosan növekvő e-kereskedelem egyre inkább szükségessé tette a posta csomagfeldolgozási hálózatának bővítését. Így idén ősszel a vállalat egy  budapesti, több mint 7000 m2-es új logisztikai ingatlant vett használatba, amely a budaörsi Országos Logisztikai Központ (OLK) tevékenységét egészíti ki. A 2 üzem együttes működésével az eddigi teljesítmény 40%-kal növelhető.

A posta vidéken is bővítette csomaglogisztikai hálózatát. Nyíregyházán, Békéscsabán, Hatvanban és Győrben októberig nagyobb telephelyre költöztek a csomagfeldolgozó üzemek. További hasonló bővítések és költözések valósultak meg novemberben Székesfehérváron, Debrecenben és Kecskeméten.     

A Magyar Posta létszámnöveléssel is készül a megnövekedett csomagforgalomra, 800-zal többen dolgoznak a vállalatnál, mint tavaly év végén. Növelték csomagautomaták rekeszeinek számát is, 3800-ról több mint 4200-ra, és 12 városban ideiglenes csomagátvevő helyeket, ünnepi csomagpontokat létesítenek, ahol a hét minden napján reggeltől estig átvehetők a csomagok. 

Idén október második felében a kézbesítendő csomagok száma több napon is 10%-kal meghaladta a tavalyi karácsonyi csomagforgalom napi átlagát, a 94 000 darabot. November első felében pedig több olyan nap is volt, amikor 15-20%-kal nagyobb csomagmennyiség érkezett. A múlt pénteki Black Friday után pedig mintegy 40%-kal ugrott meg a napi csomagtömeg a tavaly decemberi napi átlaghoz képest.

A Magyar Posta 2016-ban több mint 17 millió csomagot kezelt, idén akár 20 millió fölé is kerülhet ez a szám. A külföldről, jellemzően webáruházaktól érkező árutartalmú levélküldemények száma tavaly 14 millió volt, idén várhatóan 16,5 millió körül lesz.

Forrás: MTI