Örményországban is jelen

2017. november 21. Logisztika | Autóipar

A Gebrüder Weiss nemzetközi szállítmányozási és logisztikai vállalat 2017. november 3-án nyitotta meg hivatalosan új képviseletét az örményországi Jerevánban. A nyitóünnepségen Alexander Kharlamov, a Gebrüder Weiss Grúziáért és Örményországért felelős ügyvezető igazgatója hangsúlyozta az új telephely jelentőségét a Gebrüder Weiss hálózatában.

– Jerevánból nemcsak iráni és oroszországi desztinációkra szállítunk ügyfeleink számára, Örményország a selyemúton is központi állomásnak minősül, hiszen fontos közlekedési csomópont Európa és Ázsia között – mondta az ügyvezető, aki a közel 150 vendég előtt hangsúlyozta a régióban rejlő hatalmas potenciált. Kifejtette, hogyan segítheti a Gebrüder Weiss az exporttal foglalkozó vállalatokat az örmény piacra való belépésben. A milliós világváros, Jereván központjában található képviseleti iroda már április elején megkezdte működését, és az azóta eltelt időszakban heti gyűjtő- és darabárus forgalmat szervezett meg Olaszországból. Emellett a logisztikai szolgáltató hetente kétszer kínál gyűjtő- és darabárus szállítást Ausztriából (Bécsből) és Németországból (Hanauból) – Grúzián (Tbiliszin) keresztül – Örményországba.

– Az új telephellyel fokozzuk jelenlétünket Közép-Ázsiában, és tervezett lépést teszünk az egykori selyemút közúti elérésében. Ennek köszönhetően örményországi ügyfeleink is profitálhatnak magas szintű európai minőségi standardjainkból – fejtette ki Thomas Moser, a Gebrüder Weiss Délkelet-Európáért és a Független Államok Közösségéért felelős regionális igazgatója. A közúti szállítások mellett a légi és tengeri szállítás is a szolgáltatási portfólió részét képezi. Középtávon a vállalat a helyi logisztikai szolgáltatások kiépítését tervezi, illetve mérlegeli további irodák nyitását a régióban. A logisztikai folyamatok irányítása a Gebrüder Weiss grúziai, Tbilisziben található, elosztó központjában történik, amelyhez Jereván közvetlenül csatlakozik.