Amerikai cégben szerzett tulajdonrészt a Richter

2017. október 31. Gazdaság | Gyógyszeripar

A Richter bejelentette kisebbségi részesedés vásárlását a Prima-Temp vállalatban, valamint egy ehhez kapcsolódó licenc-megállapodást.

A Richter Gedeon Nyrt. (továbbiakban: „Richter”) október 31-én, hogy kizárólagos licenc- és értékesítési szerződést kötött a Prima-Temp Inc.-nel (továbbiakban „Prima-Temp”) egy, az Egyesült Államokban, Coloradóban bejegyzett vállalattal. Ennek értelmében a Richter az USA és Kanada kivételével a világ valamennyi piacára vonatkozó kizárólagos értékesítési jogot szerez a PriyaRing innovatív orvostechnikai eszközre, amely egy olyan belső szenzort tartalmazó hüvelygyűrű, ami a peteérést megelőző legkisebb hőmérsékletváltozást is érzékeli – áll a cégcsoport Coloradóban, október végén kiadott sajtóközleményében.

A fenti megállapodást kiegészíti egy tulajdonszerzési szerződés is, melynek következtében a Richter 5MUS$ ellenében a Prima-Temp-ben kisebbségi részesedéshez jut.

A megállapodás értelmében, a szerződés aláírásakor a Richter mérföldkő kifizetést teljesít. Emellett, a termék bevezetését követően, a Prima-Temp további, forgalomhoz kötött mérföldkő kifizetésekre és royalty bevételekre is jogosulttá válik.

– Nagyon örülünk, hogy a nőgyógyászati területen a világ egyik vezető gyártója a partnerünk lett – mondta Dr. Lauren Costantini, a Prima-Temp vezérigazgatója. – A Richter elkötelezett, hogy kiaknázza a nőgyógyászati értékesítési hálózatában rejlő lehetőségeket, és az általunk fejlesztett innovatív technológia bevezetésével olyan új területre is belépjen, mint a digitális egészségügyi tér. Ez az ígéretes stratégiai lépés ugyanakkor lehetővé teszi számunkra is, hogy eljutassuk a Priya eszközt, első innovatív termékünket, minél több olyan hölgynek, akiknek erre szükségük van – tette hozzá.

– Ez a megállapodás tovább erősíti a Richter női fertilitás területén betöltött szerepét, mivel a PriyaRing, egy olyan XXI. századi technológiát képviselő hőmérő eszköz, amely lehetővé teszi, hogy a nők kontrollt gyakoroljanak fogamzóképességük felett. Nagy érdeklődéssel tekintek a Prima-Temp-el való együttműködés elé és bízom benne, hogy további, innovatív termékek kerülnek majd ki a nőgyógyászati termékek piacára – nyilatkozta Bogsch Erik, a Richter vezérigazgatója.