Több milliárdos fejlesztés Tégláson

2017. október 16. Beruházás | Autóipar

A HAJDU cégcsoport 2017. október 13-án ünnepélyes gyáravató rendezvényén számolt be arról a több milliárdos komplex fejlesztési csomagról, melyet 2015 és 2017 között valósított meg. Az esemény különlegessége, hogy a vállalatcsoport ezen alkalommal fennállásának 65. évfordulóját is ünnepeli. A teljes beruházási csomagot 5,4 milliárd forintból valósította meg a cégcsoport, amelynek finanszírozása a jelentős önerő és hitel mellett kiegészült a Nagyvállalati Beruházási Program által nyújtott 680 millió forint támogatással.

Marczinkó Zoltán, a Nemzetgazdasági Minisztérium vállalati kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára méltatta az elkészült beruházásokat. – A vállalatcsoport ezzel a beruházással tovább bővíti préskapacitását és erősíti technológiai fejlődését, valamint fejleszti szerszámtervezői és -gyártói képességét. Mindezt pedig úgy, hogy folyamatosan korszerűsíti a termelést, megfelelő piaccal rendelkezik, illetve együttműködik szakiskolákkal és egyetemekkel a megfelelő szakember-utánpótlás érdekében – mondta a helyettes államtitkár.

Novotni Lajos, a HAJDU cégcsoport igazgatóságának elnöke ünnepi beszédében kiemelte, hogy a fejlesztéseknek köszönhetően a cégcsoport versenyképessége jelentősen nőtt és a térségben 150 új munkahelyet teremtettek. Novotni Lajos beszédét díjátadóval zárta, amelynek során üzleti partnereit és a cég legrégebbi dolgozóját részesítette elismerésben.  

A megnyitót követően Marczinkó Zoltán vállalati kapcsolatokért felelős helyettes államtitkár és Novotni Lajos a nemzeti szalag átvágásával közösen adták át a beruházás részeként megvalósult új gyártócsarnokot.

A HAJDU Autotechnika Ipari Zrt. 2015 és 2017 között 4,5 milliárd forint értékű beruházást valósított meg, melynek célja volt a kapacitások bővítése és a technológiák korszerűsítése. A projektben egy közel 4500 m2 alapterületű új gyártócsarnokot építettek, ahová 4 nagy teljesítményű présgép, illetve azok kiegészítő berendezései kerültek telepítésre. Ehhez kapcsolódóan a mosókapacitás és a szerszámüzemi képességek is tovább fejlődtek, több új CNC gép áll a termelés rendelkezésére.

Szintén a projekt részeként a cég 400 millió forint értékben hajtott végre fejlesztést, melynek eredményeként 7 új terméksort vezettek be. A jelentős hazai piac mellett a cég külföldön is eredményes, több mint 35 országba exportálja termékeit.

A cégcsoporthoz tartozó HAJDU Infrastruktúra Szolgáltató Zrt. 0,5 milliárd forint értékben a teljes infrastrukturális hálózatot érintő, az energiabiztonságot és energiaracionalizálást szolgáló beruházásokat valósított meg. Ennek köszönhetően jelentősen csökkent a cégcsoport egységnyi árbevételre jutó energiafelhasználása és a CO2-kibocsátása.