Élelmiszer innovációs versenyre várják egyetemisták jelentkezését

2017. június 9. Egyéb | FMCG

Az Ecotrophelia nemzetközi élelmiszer innovációs verseny magyarországi fordulóját az idén a szeptemberben tartandó 78. Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásár (OMÉK) keretében rendezik, a főiskolás és egyetemi hallgatókból álló csapatok jelentkezését augusztus 31-ig várják a szervezők.

Az idei versenyt az Agrármarketing Centrum szervezi a Campden BRI Magyarország Nonprofit Kft.-vel és az Élelmiszer-feldolgozók Országos Szövetségével (ÉFOSZ) együttműködve az OMÉK-on, ahol a versenyzők bemutatják munkájukat és az általuk kifejlesztett öko-innovatív, kereskedelmi potenciállal rendelkező élelmiszert.

A versenyszabályzat alapján egy csapat 2-10 hallgatóból állhat, a bemutatott élelmiszert a szakmai zsűri több kritérium alapján értékeli. A verseny első helyezettje képviselheti Magyarországot az Ecotrophelia Europe 2017 nemzetközi versenyen, Londonban, valamint részt vehet a Sirha Budapest 2018 kiállításon – közölte az Agármarketing Centrum június 8-án. A versennyel kapcsolatos dokumentáció és további információ a www.amc.hu-n olvasható.