Új igazgató vezeti a Schneider Electric zalaegerszegi gyárát

2016. április 5. Gazdaság | Egyéb szektorok

Lengyel igazgató, Krzysztof Zylinski irányítja mostantól a francia Schneider Electric Zalaegerszegen működő, kismegszakítókat és tartozékokat előállító gyárát – adta ki a tájékoztatást a társaság április 4-én.

A 330 dolgozót foglalkoztató gyár vezetésével megbízott lengyel származású szakember az operatív termelés irányításán, valamint a hatékony értékesítés-támogatás biztosításán túl a gyár teljes átalakításáért felel, amelyet egy kétéves fejlesztési terv keretében kíván megvalósítani. Elődje, Elisa Genua 2002 óta dolgozik a Schneider Electricnél, három év magyarországi tartózkodás után a vállalat spanyolországi központjában folytatja pályafutását.

A közlemény szerint Krzysztof Zylinski hazája mellett Oroszországban, Kanadában, Franciaországban és Magyarországon szerzett tapasztalatot, eddig programozóként, banki elemzőként, beszerzőként, vállalatirányításirendszer-tanácsadóként, projektmenedzserként és IT igazgatóként tevékenykedett. Húsz éve dolgozik a Schneider Electric Csoportnál. 

A Schneider Electricet Franciaországban az öt legnagyobb beruházó között tartják számon. A tavaly 27 milliárd eurót meghaladó árbevételt elért cégcsoport 100 országban több mint 160 000 dolgozót foglalkoztat – emlékeztet a közlemény.

MTI