Átadták a veszprémi nass magnet Hungária Kft. logisztikai központját

2016. január 18. Logisztika | Egyéb szektorok

Ünnepélyes keretek között átadták a veszprémi nass magnet Hungária Kft. 3000 négyzetméteres logisztikai központját január 16-án.

A mágnestekercseket gyártó vállalat több mint kétmillió eurós (630 millió forint) fejlesztése magában foglal egy 2154 m2-es, 8,9 m belmagasságú raktárt, dokkolóegységeket, műhelyeket, irodákat illetve szociális blokkot. Emellett bővítették a már meglevő, geotermikus kútról üzemelő fűtési rendszert is.

Az új csarnok átadásával a jelenlegi üzemben 800 m2 terület szabadult fel, ahol új termékek gyártása indulhat meg, 20-25 fős létszámbővülést eredményezve. A beruházással egy időben egy új parkoló is épült, megszüntetve a műszakváltáskor tapasztalható parkolási problémákat.

Klaus Kirchheim tulajdonos, ügyvezető köszöntőjében elmondta, hogy a német tulajdonú cégcsoport – mely Veszprémen kívül a németországi Hannoverben, az egyesült államokbeli New Baltimore-ban és a kínai Sanghajban van jelen – az elmúlt 10 évben bevételét és dolgozói számát is megkétszerezte. Azt mondta, új stratégiai fejlesztési pontokat is kitűztek, online boltjuk átlépte a 100 000 eurós forgalmat.

Porga Gyula, Veszprém polgármestere a fejlesztést üdvözölve úgy fogalmazott: akkor tud egy város sikeres lenni, ha a benne működő gazdasági társaságok is eredményes munkát végeznek. – A nass magnet Hungária Kft. majdnem 300 családnak tud biztos egzisztenciát biztosítani Veszprémben – tette hozzá.

A nass magnet Hungária Kft. 1996-ban alakult Precisions Controls Kft. néven zöldmezős beruházásként Veszprémben. Akkor egy közel 38 ezer négyzetméteres kétemeletes gyártócsarnok épült irodákkal és szociális helyiségekkel. A vállalat neve 2011 óta nass magnet Hungária Kft. Veszprémben jelenleg 270 embert foglalkoztatnak, a cég éves nettó árbevétele 2015-ben 20,82 millió euró volt, melyből 1,315 millió euró belföldi, 19,47 millió euró pedig export értékesítésből származik.

MTI